Persson og Almeborg i nyt makkerskab: Køber historisk bygning i Rønne

Persson og Almeborg i nyt makkerskab: Køber historisk bygning i Rønne
Jimmi Persson klokken 12 onsdag, da han var nede i Kommandantgården og modtage nøglerne. Foto: Jacob Jepsen
ERHVERV | Torsdag 29. september 2022 • 05:30

En sjov strøtanke, som pludselig blev til en realitet, siger Jimmi Persson om købet af Kommandantgården sammen med Ole Almeborg.


Kommandantgården på Storegade 42 i Rønne er blevet solgt til det nyoprettede selskab PEAL-Ejendomme aps., som dermed overtager 693 kvadratmeter under tag og et grundareal på 2.984 kvadratmeter centralt placeret i Rønne.

Og hvem står så bag PEAL-Ejendomme?

Lidt bogstavleg kan pege på Jimmi Persson (PE), som i forvejen i Rønne ejer Palæ Cafeen og den tidligere Rådhuskroen, og erhvervsmanden Ole Almeborg (AL), og det er da også lige præcis de to, der har oprettet selskabet, som de hver ejer 50 procent af, og har købt Kommandantgården.

CVR-registret fortæller, at Jimmi Persson er direktør i selskabet, og han fortæller selv til Tidende, at PEAL-Ejendomme Aps ganske rigtigt er oprettet for at købe nyerhvervelsen, men han tilføjer:

– Blandt andet. For det kan jo være, der kommer flere interessante ting til salg.

Nøglerne til bygningen var han nede i Storegade og få overrakt af sælgeren, Jens Wendell, klokken 12 onsdag, og hans og Ole Almeborgs selskab overtager den så den 1. oktober, hvilket vil sige lørdag.

Hvordan har I fundet på at købe Kommandantgården?

– Jamen, det var egentlig mig, der spurgte Ole, siger Jimmi Persson.

– Jeg syntes, det var en fin bygning, og så tog vi sammen ned og kiggede på den og kom frem til, at det gav god mening for os at købe den. Derfor oprettede vi sammen PEAL-Ejendomme aps. som et firma, der kunne købe ejendommen. Det er jo en flot, majestætisk bygning med en lidt sjov historie. Det er vores plan at friske facaden og vinduerne ud mod gaden op og gøre den lidt pæn igen. Man kan sige, at det var en sjov strøtanke, som pludselig blev til en realitet.

Huset er opført i 1846 af kommandant Schønning som privatbolig, men blev kort tid efter overtaget af staten.

Arrangementer

Hvad skal der i øvrigt ske på Kommandantgården?

– De forskellige lokaler er jo udlejet til lærernes fagforening, Tagaskolen og til privat beboelse, og det skal alt sammen forblive dernede. Men der er en stor have ude bagved, som vi muligvis godt kunne tænke os at bruge til forskellige arrangementer. Det er jo både en fredet bygning og have, men især jeg kunne godt tænke mig at lave nogle kulturelle tiltag i haven, måske koncerter eller noget andet, der kunne komme haven til gode, så den kan blive vist lidt frem, siger Jimmi Persson.

Er der lokaler, I selv kan råde over?

– Der er en gammel hestestald ude bagved, hvor vi kan have forskellige ting stående, når vi får sat den lidt i stand, og den tidligere ejer, Jens Wendell, har da også tidligere lavet private arrangementer i haven.

Så I vil kunne bruge hestestalden i forbindelse med den slags?

– Ja, vi kan bruge den til at lave en form for servering fra. Men tiden må vise, hvad der kommer til at ske dernede, vi er ikke fast besluttet på noget endnu, siger den nyslåede ejer.

Hvad kostede Kommandantgården?

– Den stod til salg til 3,2 millioner kroner.

Og var det så det, I gav?

– Det var meget tæt på.

Ifølge EDC Bornholmerbo er de årlige lejeindtægter på Kommandantgården godt 334.300 kroner.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT