Pava: 2023 skal være børnenes ferieår

Pava: 2023 skal være børnenes ferieår
LÆSERBREV | 25. JUL 2022 • 07:30
Af:
Poul Pava
LÆSERBREV
25. JUL 2022 • 07:30

Jeg bor jo på en campingplads og jeg nyder mit nye liv i fulde drag. Keep it simple, og det er livet her på campingpladsen. Men husker i også dette i ferien rundt omkring. Jeg skriver om det, fordi jeg i min dagligdag her på pladsen ser en del gæster med børn, som hver dag har for travlt med at agere administrator for, ’ordnung muss sein’, som de siger på tysk. Meeen lad året i år blive på deres vilkår nemlig børnenes vilkår.

Lad spisetider være flydende og lad dem lege og hoppe, så længe de vil. Husk det også er børnenes ferie. Regler og spisetider skal glemmes, og jeg siger det, fordi jeg iagttager forældre tage deres børn ud af den leg, der er så vigtig.

Forældre, der står utålmodigt og venter på, at de små bliver færdige med at lege, kom så forhelvede ned ad den rutsjebane. Det er sidste gang, jeg siger det. Ind nu for det er spisetid. I får max 5 minutter mere. Nu hører I efter, inden vi bliver sure. Men at lege bliver aldrig noget, der kan gøres færdigt og slet ikke for de små poder, der for en gangs skyld har lagt tabletten på hylden og leger løs på pladsen. De er ikke sultne klokken 18 eller 19, de skal ikke fodres, før de vælter om at træthed efter en lang dag i legeland. Alligevel ser jeg en del forældre afbryde legen, for man spiser til tiden, og en del har glemt at lade regler, sengetider og andre velmenende gode manere blive hjemme i skuffen på lærkevænget 3, eller hvor man nu bor. Det virker som om man ikke kan slippe kontrollen. Men slip den nu alligevel rundt omkring hvor i nu befinder jer. Vær varsom med regler. Efter to år med corona skal/bør i år være ferieåret i børnenes tegn så meget, som man overhovedet kan. Det fortjener de. Lad dem lege. Om lidt går turen hjem til parcelhus, have og flagstang, skoleregler og fanden og hans pumpestok og alle livets ulidelige regler. Go ferie til alle. Feel the universe and let the bubble bubbles


Poul Pava

Poul Pava er billedkunstner, tidligere restauratør og hotelejer på Bornholm. Poul Pava skriver ugentligt i Tidende med iagttagelser om stort og småt, der kan sætte sindet i kog på øen.