På onsdag går mange på arbejde i uniform

NOTITS | 22. SEP 2024 • 14:12
Jakob Marschner
Journalist
NOTITS
22. SEP 2024 • 14:12

Også på Bornholm vil den ret nye Uniform på jobbet-dag blive markeret.

Tre bornholmske virksomheder får besøg af Beredskabsstyrelsens direktør, når hele landet for anden gang holder Uniform på jobbet-dag.

Det sker på onsdag den 25. september. Formålet er at hylde de frivillige og reservister i Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten.

Alle reservister og frivillige er blevet opfordret til at tage deres uniform på, når de tager på arbejde på onsdag.

– Uniform på jobbet-dagen skal også gøre det tydeligt, hvor mange der yder en ekstra indsats for, at vi alle kan have et godt og trygt samfund i Danmark, siger Michael Stuhr fra Almegårds Kaserne.

– Reservisterne og de frivillige er helt almindelige mennesker. Det er håndværkere, kontormedarbejdere, skolelærere, akademikere og folk fra ledelseslagene, som trækker i uniform, når der er brug for dem, siger han.

– I disse år oplever vi cyberangreb, fremmede staters angreb på kritisk infrastruktur, pandemier, ekstremt vejr, forsyningsmæssige udfordringer og en meget usikker verden med krig i Europa. Derfor er der mere brug for disse frivillige og reservister end nogensinde før, siger Michael Stuhr.

De tre bornholmske virksomheder, der på onsdag får besøg af Beredskabsstyrelsens direktør Laila Reenberg, er El & VVS Center Nexø, Gudhjem Bus og Ekkodalshuset. Laila Reenberg vil også besøge Beredskabsstyrelsen i Allinge.

Idéen til Uniform på jobbet-dagen startede i Storbritannien, hvor reservister på en bestemt dag tager deres uniform på og går på deres civile arbejde med den. Sverige og Norge har gjort det samme siden henholdsvis 2019 og 2020.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT