På blot en uge var ejere bag nyt hotel klar til overnattende gæster

På blot en uge var ejere bag nyt hotel klar til overnattende gæster
Patrick Hult og Stefan Rømer kunne i sidste uge byde deres første gæst velkommen i det nyåbnede Hotel Sniva, der ligger på Laksetorvet. Foto: Berit Hvassum
TURISME | ERHVERV | RØNNE | Tirsdag 22. juni 2021 • 09:51
Julia Aka Wille
Journalist
TURISME | ERHVERV | RØNNE | Tirsdag 22. juni 2021 • 09:51
Julia Aka Wille
Journalist

Trævæggene er for nylig blevet malet hvide, og en stor træklods med et indgraveret "SNIVA" står lige til venstre for indgangen til det nye Hotel Sniva, der ligger på Laksetorvet i Rønne. I lokalet ved siden af hotelindgangen, bevæger malere og håndværkere sig rundt i fuld gang med at renovere det, der tidligere har været bodega.

Det var en gylden mulighed, der for to uger siden åbenbarede sig for restauratør Patrick Hult, da han fik godkendelse til at åbne et bed & breakfast-hotel ved siden af restaurant og café Râzapâz. I et års tid har Patrick Hult drevet Râzapâz, der har vist sig at overgå hans vildeste forventninger. På et år er der godt gang i spisestedet, der er kommet en god håndfuld stamgæster til, og der er blevet ansat to fuldtidsmedarbejdere.

– Jeg havde faktisk troet, at jeg skulle stå mere eller mindre alene med restauranten, men den er eksploderet og har overgået mine vildeste fantasier, fortæller Patrick Hult.

Et levende hus

I takt med, at Râzapâz fik etableret sig, ledte Patrick Hults tanker sig hen på, hvad der kunne åbnes i lokalerne ved siden af restauranten.

Han forhørte udlejeren af bygningerne på Laksetorvet og spurgte, om det kunne være muligt at åbne et hotel i bygningen, der ligger i forlængelse af restauranten. For 14 dage siden gav udlejeren grønt lys, efter i et stykke tid at have afslået idéen, til hotellet, og Patrick Hult igangsatte sit nyeste iværksættereventyr, nemlig Hotel Sniva. Idéen og drømmen er at skabe et levende hus med et "bo og spis-koncept".

– Vi drømmer om at lave et hus, hvor det hele arbejder sammen. Der ligger en meget dynamisk tankegang bag hotellet, og vi stræber også efter at skabe vores eget koncept, der vægter personlighed og værtskab over etikette og formalitet, fortæller Patrick Hult.

Modsætninger

Med på det nye hoteleventyr er den nye hotelansvarlige, Stefan Rømer, der kommer til at stå for driften af Hotel Sniva. Hans første arbejde i restaurantbranchen var som 14-årig, da han blev ansat som opvasker. I dag er Stefan Rømer 31 år, og erfaringen indenfor branchen er kun blevet større, som årene er gået. Han har arbejdet på både restauranter og flere hoteller, blandt andet fem år på Stammershalle Badehotel.

Det er også i hotel-og restaurationsbranchen, at Stefan Rømer og Patrick Hult første gang stiftede bekendtskab. De har begge flere års erfaring som restaurantchef på forskellige hoteller og restauranter på Bornholm og kender efterhånden branchen godt. Men selv om de deler passionen for arbejdet indenfor hotel-og restaurationsbranchen, er de på mange måder diametrale modsætninger.

– Jeg er totalt uorganiseret, jeg er meget kreativ, og jeg er god til at løse problemer hurtigt. Mine metoder bliver ofte lidt boheme-agtig, hvor Stefan er mere firkantet, sirlig, organiseret og har styr på alle detaljerne, fortæller Patrick Hult.

– Jeg sætter i høj grad en linje, og så kører jeg direkte efter den. Jeg tænker også ofte realistisk, og hvis jeg ikke havde set, at det var realistisk med hotellet, så var jeg ikke gået ind i det, fortæller Stefan Rømer.


Hotellet har syv værelser. Foto: Berit Hvassum

Siden de to mødte hinanden første gang for år tilbage, har de holdt kontakten. Selvom kontakten ikke var på daglig basis, vidste de, at deres forskelligheder arbejdsmæssigt supplerede hinanden godt.

– Vi er to forskellige sider af samme sag. Vores fælles passion og drive for at give vores gæster en fed oplevelse, er det, der slår os sammen, og hvorfor vi arbejder godt sammen, fortæller Patrick Hult.

Da han fik godkendelse til at åbne hotellet, vidste han, at han skulle have Stefan med.

– Da jeg fik tilbuddet, sagde jeg faktisk til Stefan, at jeg ikke ville gøre det uden ham. Man gør ikke sådan noget her uden en mand, der kan samle alle stumperne op og holde styr på dem. Stefan har en masse færdigheder og kvaliteter, som jeg selv mangler, og han har et utroligt drive for hotellet, fortæller Patrik Hult.

Der gik heldigvis ikke mere end to dage, før Stefan Rømer gik med på vognen og sagde ja til at drive Hotel Sniva.

– Jeg var ret hurtig til at sige, at ja, det er da det, vi skal, fortæller Stefan Rømer.

Skabe mere liv

Makkerparret håber at skabe liv i og omkring Laksetorvet. De fortæller, at det er absolut nødvendigt, at der kommer et byliv, der er fedt at være i på Bornholm – og bylivet skal være for alle aldre.

– Der mangler et sted for voksne, lige nu er der diskoteker for 16+, og så er der bodegaer. Der skal være noget for alle, og det er også det, vi håber på at skabe på hotellet, fortæller Patrick Hult.

– De gæster, vi har på hotellet, vil opleve, at de kan gå ind og spise, få en cocktail og derefter kunne gå ind og sove på hotellet. Det er det vores bo og spis-koncept drejer sig om, nemlig at man kan få det hele på ét og samme sted. Og så vil vi jo utrolig gerne aktivere Laksetorvet, som det sidste årti har hængt lidt i bremsen, fortæller Stefan Rømer.

Makkerparret har planer om at finde på flere koncepter og sociale arrangementer i lokalerne på Laksetorvet.

– Vi har fået et flot, nyt selskabslokale, hvor hotellets gæster spiser morgenmad, og efter sommeren skal vi arbejde med et restaurantprojekt "Øl & Tjød" i den gamle Arne Jensen Bar, hvor der også skal være cocktailbar om sommeren – og forhåbentlig hele året rundt. Vi planlægger også at få afholdt intimkoncerter med mad, vin og drinks i den store baggård, fortæller Patrick Hult.

Effektivitet og hårdt arbejde

En ting er at drømme, en anden er at realisere dem. For 14 dage siden blev drømmene om og for hotellet lagt, og siden da er det gået hurtigt.

– Normalt ville man time en hotelopstart i vinterhalvåret, langsomt bygge på og derefter bruge marts som en slags prøvemåned.

– Vi har gjort det modsatte. Vi har åbnet direkte i stormens øje. For 14 dage siden fik vi tilbuddet, og første åbningsdag var i sidste uge, fortæller Stefan Rømer.

Altså, I fik godkendelse til hotellet for 14 dage siden og havde første åbningsdag og gæst sidste uge. Hvordan har I dog kunnet det?

– Det er simpelthen på grund af effektivitet og hårdt arbejde. Vi er klar til at få gæster, men der er selvfølgelig mange ting, der stadig skal klares. Receptionens vægge var kulsorte i sidste uge, i torsdags fik vi malet, satte møbler ind, og fredag aften afholdt vi cocktailaften. Det er gået ekstremt hurtigt, men vi samarbejder godt, og kommunikationen er helt essentiel in en start-up som den her, fortæller Patrick Hult.

En drøm

At drive et hotel er ikke noget helt almindeligt arbejde, fortæller Stefan Rømer. Han står for hele driften i hotellet – lige fra at skifte sengetøjet, klare rengøringen, køre morgenmaden til gæsterne, stå for bookingerne, ordne regnskab, til at feje gården ude foran.

– Der er kun en, der skal have styr på de ting, og det er mig. Det er ikke noget typisk arbejde, fordi hotellet hele tiden sidder i baghovedet – også når man har fri. Når jeg ligger derhjemme i sofaen, kan jeg ikke lige lade vær med at tjekke mailen eller telefonen en gang imellem, hvis der nu skulle være noget, der skulle ordnes, fortæller Stefan Rømer.

Hans drøm har altid været at få sit eget hotel. Drømmen var faktisk at få sit første hotel, inden han rundede 30 år.

– Så kom der et par børn, og nu er jeg 31, så det er kun blevet udskudt en smule, og måske kan jeg stadig nå det, inden jeg bliver 35, fortæller Stefan Rømer, der står bag hotellets navn.

– Sniva er en tanke, jeg fik for at binde det bornholmske i bygningerne og driften sammen. Sniva betyder sove på bornholmsk og Râzapâz betyder vildbasse, og det blev Sniva, fordi det er hyggelige og bornholmske ord, og da vi begge er indfødte bornholmere, så lå det til højrebenet.

Planen er, at Stefan Rømer på længere sigt skal blive partner i projektet.

– Hensigten er, at det skal udmønte sig i et partnerskab på hoteldelen, nu skal vi have det i drift, og se om det er rentabelt, men det er rart at have mindst ét driftår, før man laver en evaluering. Det næste år vil vi løbende bygge videre på vores hotelkoncepter og forhåbentlig bare gøre en masse gæster glade og skabe noget liv på gaden, afslutter Stefan Rømer.

FÅ ABONNEMENT