Ølbryggere viser vejen til hjemmelavet øl

Ølbryggere viser vejen til hjemmelavet øl
Lørdag kan man høre, hvordan man brygge sin egen øl, når Bornholms Håndbrygger Laug deltager i den lokale ølfestival. Pressefoto
NOTITS | ABONNENT | 1. AUG 2022 • 14:19
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
1. AUG 2022 • 14:19

Bornholms Håndbrygger Laug fortæller, hvordan man kommer i gang med at brygge sine egne øl.

 

Drømmer man om at brygge sin egen øl, er der inspiration at hente på Bornholms Ølfestival. Bornholms Håndbrygger Laug viser, hvordan man kommer i gang med at lave sine egne alternativer til fabriksfremstillede pasteuriserede øl.

"Alle huse er klar til ølbrygning, da de er bygget med et bryggers, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang", skriver lauget i en pressemeddelelse.

Ifølge Bornholms Håndbrygger Laug kræver det ikke det store at komme i gang. Man kan begynde at brygge på maltekstrakt, som blot skal tilsættes varmt vand og gær og derefter sættes til gæring. Efter tre uger har man en øl, som lauget beskriver som bedre end standard fabriksøl.

Vil man brygge fra grunden, er det også en mulighed, og der er hjælp at hente på internettet, inden man køber malt, humle og gær og går i gang med at kværne, mæske og koge.

På lørdagens ølfestival på Store Torv i Rønne viser Klaus Kristiansen, hvordan man brygger. Han fortæller blandt andet om udstyr, maltsorter, humlesorter, smag og receptopbygning. Det begynder klokken 11.

Håndbryggerne har også smagsprøver med. De spænder lige fra lyse belgiske over de tungere mørke stouts. Og så tilbyder de et bryggerkursus, der begynder 1. september.