Nyt spisested vil holde natåbent

Nyt spisested vil holde natåbent
Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 27. SEP 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
27. SEP 2022 • 05:30

Dahmani Hassen er faldet pladask for Rønne. Men der er ingen steder at stille sulten, når man er i byen om natten. Det vil han lave om på med sin nye grillbar.

Kender du det, at en aften bliver til nat, og før man får set sig om, så er alle madsteder lukkede, og du må sulte eller tage hjem?

Den følelse kender 54-årige Dahmani Hassen. Han er flyttet hertil fra Middelfart, og henover sommeren har han arbejdet i Rønne. Det har ført til en stor kærlighed til byen - men nu er sæsonen slut, og hans ansættelse er forbi.

Han er dog ikke klar til at forlade Bornholm og Rønne, og derfor har han lejet sig ind på Store Torvegade 6, for ved at starte sit eget kan han sikre sig et arbejde hele året rundt.

– Rønne er ikke for lille og ikke for stor, og så er der ikke kun gang i den om sommeren, fortæller han.

– Jeg kan ikke forklare det. Jeg faldt bare for det.

Han ved godt, at det måske ikke er den perfekte timing med energikrise og vinterhalvår, men han ser frem til en stille og rolig opstart, og så er han klar til at kæmpe for kunderne.

– Jeg har altid lavet mad, og jeg laver rigtig god mad. Så jeg er klar til at kæmpe for min plads her i byen, fortæller han optimistisk.

Han vil lægge ud med at sælge flæskestegssandwich frem mod jul, for han har svært ved at se, hvordan det ikke skal blive et hit.

– Der er masser af pizza her i byen, og jeg har ikke lyst til at konkurrere med alle de andre, så derfor har jeg fundet på noget andet, som jeg ikke kunne finde andre steder i Rønne, fortæller han.

– Og så har jeg lavet pizza altid. Så nu vil jeg gerne prøve noget andet.

Menuen står udover flæskestegssandwich på burger og grillkyllinger, som skal spydsteges, og så bliver der mulighed for at sidde i den lille restaurant og nyde sin mad. Det er dog ikke tanken, at det er en restaurant som sådan - mere en grillbar, forklarer han.

Natåbent i weekenden

Og så er vi tilbage ved den lille sult midt om natten. Dahmani Hassen oplevede nemlig selv en aften, at han var sulten, og alt var lukket.

Derfor vil han i hverdagene holde åbent til omkring klokken 23, mens han i weekenden vil lukke klokken tre eller fire om natten, så byens natteravne kan få stillet sulten med hans mad.

– Jeg ved ikke, om det kan løbe rundt, men det håber jeg da, og jeg er klar til at kæmpe for det, fortæller indehaveren af byens nye grillbar.

Og lokalerne på Store Torvegade vidner da også om en driftig mand. Her er der lagt klinker på væg og gulv i to tredjedele af lokalet - det er her, der skal være køkken. I den anden ende af lokalet er der lagt trægulv. Her sidder Dahmani Hassen på den ene stol der er, ved et stort rundt bord og holder styr på CVR-nummer, Fødevarestyrelsen og bestillinger af nye køkkenmaskiner.

Det lyder kompliceret, men det er ikke noget, han ikke har prøvet før.

– Jeg ved, hvad jeg laver, for jeg har haft restaurant i Middelfart i mange år, og jeg har også taget uddannelse ude på campus til køkkenassistent, fortæller han.

Han glæder sig til at åbne om en måneds tid - og han glæder sig især til at finde ud af, om rønneboerne er lige så begejstrede for hans mad, og så ser han frem til en rolig opstart over vinteren og til at der bliver gang i den til sommer.

 

I de kommende dage skal køkkenet bygges op med maskiner og en stor disk. Men lige nu er der helt tomt. Foto: Sarah Thun Kristensen