Nyt italiensk koncept i Rønne: 'Vi er mere end et pizzaria'

Nyt italiensk koncept i Rønne: 'Vi er mere end et pizzaria'
Kenneth Nielsen (tv) og Dennis Poulsen (th) kender hinanden fra unge dage gennem fælles venner. De seneste 20 har de ikke som sådan haft kontakt, men da Dennis Poulsen kom tilbage til øen, tog Kenneth Nielsen straks fat i ham i håb om, at han ville med på restauranteventyret. Foto: Jacob Jepsen
RESTAURANT | RØNNE | ABONNENT | 18. JUL 2021 • 17:30
Sofie Møller
Journalist
RESTAURANT | RØNNE | ABONNENT
18. JUL 2021 • 17:30

Hvad flere forbikommende nok har bemærket, er der den seneste tid sket ting og sager på hjørnet af Borgmester Nielsens Vej og Smallesund i Rønne. En ny restaurant har nemlig stille og roligt taget form.

For fire år siden købte Kenneth Nielsen den gamle Hjem-Is-bygning, der i første omgang lagde lokaler til hans byggefirma Øens Byg og Montage.

Allerede dengang var han godt klar over, at firmaet ville vokse ud af lokalerne, så han på et tidspunkt måtte finde på at udfylde dem med noget andet. I tankerne havde han en spirende drøm om at åbne et spisested.

Som årene er gået har Kenneth Nielsen og hans mandskab fra Øens byg og Montage derfor renoveret lidt på lokalerne, når tiden var til det. De seneste par måneder har renoveringen pludselig taget fart, og nu står bygningen snart klar til at åbne som italiensk restaurant under navnet Skinny Joeys - Italian Food.

– Det bliver så fedt, og det bliver noget, som Bornholm ikke har haft før, siger Kenneth Nielsen.

Kompetent medejer

Inden vi kommer mere ind på, hvad det helt præcis er, restauranten kommer til at tilbyde, skal det siges, at Kenneth Nielsen dog ikke ejer restauranten alene.

Da restauranten begyndte at tage form, vidste han udmærket, at han måtte have en anden mand med ind over projektet.

– Jeg er meget god til at finde på koncepter, designe og selvfølgelig bygge, men når det kommer til at drive en restaurant, så er jeg helt lysegrøn, siger han.

Derfor måtte han finde en, som havde forstand på at lave mad, men også en som havde erfaring med at opstarte og drive restaurant.

– Det skulle selvfølgelig være Dennis, siger Kenneth Nielsen og klapper sin nye partner på skulderen, mens de sidder side om side foran restauranten.

Dennis Poulsen kommer oprindeligt fra Nexø, men har i flere år boet og arbejdet på Sjælland. Da Kenneth Nielsen så han kom tilbage til hjemstavnen, tøvede han ikke med at indvie ham i sine planer og visioner.

– Da Kenneth præsenterede ideerne for mig, sagde jeg, at det skulle jeg lige tænke over, men faktisk havde jeg allerede bestemt, at det der kunne jeg ikke sige nej til. Jeg var fuldstændig blæst bagover, siger Dennis Poulsen.

To restauranter

Hvem er ham Dennis Poulsen så egentlig, og hvorfor var netop han den helt rigtige partner for Kenneth Nielsen?

Dennis Poulsen er uddannet kok og har gennem årene været køkkenchef hos blandt andre Kokkedal Slot og Madklubben, hvor han også var med til at opstarte konceptet Mamma's, der i dag er at finde i fire af landets største byer.

– Dennis kunne alt det, jeg stod og manglede. Derudover vidste jeg også, at han ville kunne hjælpe mig med at finpudse konceptet til perfektion, siger Kenneth Nielsen.

Ikke nok med at Dennis Poulsen er medejer og køkkenchef for den nye italienske restaurant, skal han også drive restauranten, som er ved at blive istandsat i Det Gamle Posthus på Lille Torv.

– For at være ærlig er det nok der, jeg kommer til at lægge de fleste af mine kræfter, siger Dennis Poulsen nærmest med julelys i øjnene over det spændende projekt, som også venter ham der.

– Planen er, at jeg er med til at få restauranten her skudt godt i gang, men derefter tager Maria Vesth Andersen styringen som inspektør, så jeg kan koncentrere mig om det næste.

Burger er der nok af

Lige for tiden bruger Dennis Poulsen dog alle sine vågne timer på at gøre Skinny Joeys klar. Og hvad er så det særlige ved den italienske restaurant på hjørnet af Smallesund?

– Det er jo italiensk mad, hvor vi har lavet et let og hurtigt set-up, fordi vi gerne vil servicere kunderne rigtig hurtigt. Man kan sige, det lidt er en blanding mellem at være restaurant og fastfood. Hos os kan man få rigtig god mad, men lynhurtigt, siger Kenneth Nielsen, og køkkenchefen supplerer:

– Det skal gå hurtigt, fordi i høj grad er vi der for campus, men samtidig er vi der også for beboerne rundt om, og hvem der ellers kommer forbi. Derfor er menukortet også lavet, så man kan tage familien med om aftenen og få nogle retter, der kan deles, så man kan smage lidt af det hele, siger Dennis Poulsen.

De to ejere var ikke i tvivl om, at det skulle være italiensk mad af flere grunde.

– Burger og pomfritter kan man bare få overalt. Jeg synes, vi skulle prøve noget andet, siger Kenneth Nielsen.

– Ja, og så er det italienske køkken for alle. Vi kan alle sammen finde noget, vi kan lide på en italiensk restaurant. Sådan bliver det også på vores, fortsætter Dennis Poulsen.

Maria Vesth Andersen, der er ansat som inspektør, har været med under klargøringen af restauranten. – Det bliver en lettelse, når det hele står klar, siger hun. Foto: Jacob Jepsen 


Den forkerte ende af byen?

Men hvorfor åbne en restaurant så langt væk fra centrum, hvor der ikke er andet i nærheden?

Netop det, at der er langt til nærmeste konkurrent, er faktik en af grundene, forklarer Kenneth Nielsen.

– Det kan godt være, vi ikke ligger på torvet, men vi kommer ikke til at mangle gæster, det er jeg ret sikker på, siger han og fortsætter:

– På en god dag er der omkring 1000 mennesker, der stiger af og på bussen, som skal på arbejde eller i skole.

Folk, der kender Rønne, vil nemlig vide, at hjørnet på Borgmester Nielsens Vej ligger en spytklat fra Campus Bornholm, der underviser omkring 1.500 unge og 4.000 voksne om året.

Dennis Poulsen og Kenneth Nielsen er altså derfor ikke bekymrede for, om der kommer nok gæster.

– Lige om lidt starter skolen igen, og så står vi klar. Vi får vitterligt serveret folk lige til døren, griner Dennis Poulsen.

Grundet den tætte placering på campus satser ejerne derfor også på, at størstedelen af gæsterne er unge studerende, som skal have noget hurtigt i pausen, hvorfor de har tilrettet konceptet derefter.

– Der nok er mange, som ikke har tænkt sig at købe en hel pizza i frikvarteret, så derfor sælger vi selvfølgelig slices og mindre to-go retter. Så man kan altså købe store tallerkenanretninger, men man kan også få en lille lasagne med på vejen, siger Kenneth Nielsen.

Pizzaovn på 400 kg

I disse dage går Kenneth Nielsen og Dennis Poulsen og finpudser de sidste ting ved restauranten, så den står helt klar til åbningsdatoen.

– Ja, datoen har vi jo måtte rykke et par gange, siger Kenneth Nielsen, og Dennis Poulsen supplerer:

– Det har været en følelsesmæssig rutsjebane at få sat restauranten i stand. Det ene øjeblik kører det for vildt, og i det næste går alt galt, siger han og refererer blandt andet til pizzaovnen, der er blevet udskudt ad to omgange.

– Der har været meget forsinkelse på pizzaovnen, fordi den skulle fragtes fra Italien. Da den så endelig kom, stod vi med en 400 kg tung ovn, som ingen kunne hjælpe os med at få ind. Til sidst fik vi samlet syv stærke mænd, og nu står den præcis hvor den skal, siger Dennis Poulsen.

De to ejere er mere end spændte på åbningen, som de næsten ikke kan vente med, og allerede nu tænker de også på, hvad restauranten forhåbentlig bringer med sig i fremtiden.

– Vi håber da på, at det blæser derudaf, når først vi åbner. Hvis vi så kan få udviklet det endnu mere i løbet af et år eller to, og alt går, som det skal, så kunne vi rigtig godt tænke os at prøve udbrede konceptet til andre byer. Om det bliver Bornholm eller Sjælland, ved vi slet ikke endnu, men vi synes, det har et godt potentiale til at gå videre med, siger Kenneth Nielsen.

Hvis alt forløber efter planen, regner de med at kunne åbne dørene torsdag den 29. juli.

Navnet Skinny Joeys er en reference til den kendte italienske mafiaboss. – Navnet, synes vi selv, er lidt en sjov ting, da vi så film med ham i vores ungdom, og synes det passer godt ind i stilen og giver en rød tråd. Mere er der som sådan ikke i det, siger Kenneth Nielsen, medejer af den nye italienske restaurant. Foto: Jacob Jepsen