– Jeg har flyttet adresse til Allinge, og som udgangpunkt skal jeg prøve at holde hotellet åbent hele året, så de lokale har et sted at gå hen om vinteren, siger hun.
Den 52-årige hotelchef har en fortid som tjener, skiguide, sælger og eventmanager, og har desuden været chef eller afdelingsleder på en håndfuld store hoteller i Københavns-området.
I den nye stilling som chef for Altingets gamle hotel i Allinge håber hun at kunne kombinere alt det bedste fra sin karriere, med fokus på god service, events, konferencer og mad fremstillet af lokale råvarer. Lige nu er hun i gang med at gøre klar til åbningen den 22. marts. Planen er at udnytte sæsonen bedst muligt, blandt andet med fast bemandet udendørsbar i gårdhaven op mod Gæstgiveren, regelmæssige events som vin- og ølsmagning og levende musik. Ikke for dyre drinks og en god husets vin til en fornuftig pris, så alle kan være med. Dragbingo udenfor sæsonen, når bølgerne går højt.
Hvorfor vil du gerne flytte til Bornholm?
– Min far var soldat herovre som ung, og min mor flyttede herover for at være sammen med ham. Og så arbejdede hun faktisk her på Grønbechs Hotel som tjener, fortæller Kit Sørensen, som har besøgt Bornholm jævnligt hele livet.