Ny café vil servere kaffe og is med bolsjer

Ny café vil servere kaffe og is med bolsjer
Familien Christensen i Bolchekogeriet Almuegaarden i Gudhjem. Fra venstre er nummer et og tre Pia og Michael Christensen, nummer to og fire er sønnerne Philip og Frederik. Eget foto
ERHVERV | Mandag 3. juli 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
ERHVERV | Mandag 3. juli 2023 • 15:30

Bolchekogeriet Almuegaarden har åbnet butik og café på Therns Hotel i Gudhjem.

Bolchekogeriet Almuegaarden har fredag åbnet en kombineret bolsjebutik og café i den tidligere restaurant på Therns Hotel i Gudhjem.

– Vi har i mange år været på udkig efter en mulighed for at lave "noget" på Bornholm. Jeg har lavet bolsjer siden 1989. Vores hovedproduktion ligger i Næstved, men der hvor de fleste nok kender os fra, er Bolchekogeriet i Tivoli, som jeg har drevet i 22 år. Vi har derudover i seks år haft en butik i Magasin du Nord på Kongens Nytorv i København, oplyser Michael Christensen, ejer af og direktør for Bolchekogeriet Almuegaarden.

Michael Christensen fortæller, at han allerede i 1990’erne havde en idé om at etablere et bolsjekogeri på Bornholm. Det kom der dog ikke noget ud af dengang, men han har stadig forhandlere på Bornholm og kommer til øen en gang om året.

– Hver gang kigger jeg efter et sted, som vi kan bruge. Det var her jeg så, at restaurantlokalet på Therns Hotel var til leje. Aftalen kom på plads omkring den 1. juni, og siden har vi haft travlt med at indrette os. Nu er vi så klar, at vi kan åbne – dog ikke med det hele, for vi mangler stadig noget udstyr, siger Michael Christensen.

Et nyt koncept

Almuegaarden vil bruge Gudhjem-afdelingen til at afprøve noget helt nyt, hvor Almuegaardens nyudviklede sirup/flydende bolsjer indgår i cafeen, oplyser Michael Christensen.

I Tivoli har man som et forsøg sat en softicemaskine op, hvor man kan købe sig en softice med flydende bolsjer. I Gudhjem vil man også kunne købe denne softice, men derudover for eksempel også en kop kaffe med karamelsirup eller en likør med flydende bolsjer. Senere håber man også at kunne byde på drinks, hvor flydende bolsjer indgår.

Almuegaarden har masser af siddepladser både inde og ude. Der bliver derimod ikke produceret bolsjer på stedet. De kommer fra Sjælland.

– Det er simpelthen, fordi vi ikke kan finde arbejdskraft til et bolsjekogeri. Bare det at finde butiksansatte har været svært, men vi har fået de fire-fem medarbejdere, vi har brug for, siger Michael Christensen.

Åbent næsten hele året

– Vi har ikke nogen forventninger. For os handler det om at prøve konceptet af og få det udviklet. Så tager det den tid det tager, siger Michael Christensen.

– Vores mål er at holde åbent så meget som muligt, og i hvert fald frem til jul. Så kan det være, at der bliver noget afspadsering i vinter, men så kommer der en vinterferie, og så kommer påsken, og så kører det igen. Jeg har jo lejet lokalet for hele året, så kan jeg lige så godt holde åbent så meget som muligt. Det er også det, at jeg hører, at man gerne vil på Bornholm, så man kan udvide sæsonen, slutter Michael Christensen.

 

Familien Christensen foran Bolchekogeriet Almuegaarden i Gudhjem. Fra venstre er det Pia og Michael Christensen og deres sønner, Philip og Frederik. Eget foto

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT