Nu udfases slagteriets vandrabat

Nu udfases slagteriets vandrabat
Rønne Vand og Varme har i år også hævet vandtaksterne for storkunden Danish Crown. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 12. JAN 2022 • 19:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
12. JAN 2022 • 19:00

Ved at øge taksterne for storkunder undgår RVV større prisstigninger for almindelige vandforbrugere.


Rønne Vand og Varme (RVV) har i år hævet vandtaksterne – både for almindelige forbrugere og storkunden Danish Crown.

– Det er, fordi skal have vores budget til at gå i nul, og vi har brugt rigtig mange penge på målere og udskiftninger, siger direktør Erik Steen Andersen om baggrunden for prisstigningen.

Egentlig havde RVV lagt op til en lidt større takststigning, fortæller direktøren, men ved at begrænse rabatten for storkunder slipper rønneboerne med 25 øre ekstra – en stigning fra 5,25 kroner til 5,50 per kubikmeter vand. Derudover skal alle kunder betale 20 kroner ekstra om året i fast afgift.

Den eneste storkunde er Danish Crown-slagteriet, hvis takster blev nedjusteret som led i den bornholmske redningsaktion af slagteriet for otte år siden.

– Da slagteriet skulle hjælpes, ændrede vi storkundegrænsen fra 10.000 til 20.000 kubikmeter om året og reducerede taksten. Den pris er stort set blevet stående siden dengang, fortæller Erik Steen Andersen.

Frem til 2021 har Danish Crown betalt 1 krone per kubikmeter for forbruget ud over de 20.000 kubikmeter. I år skal betale 2 kroner per kubikmeter, og næste år stiger storkundetaksten med yderligere 1 krone.

– Vi har lavet en aftale med slagteriet om, at vi stille og roligt faser den store rabat ud, siger Erik Steen Andersen.

Han oplyser, at der efter 2023 fortsat vil være en takstrabat til Danish Crown-slagteriet, der uden sammenligning er RVV's største vandkunde med et årligt forbrug tæt på 100.000 kubikmeter – eller hvad der svarer til cirka 270.000 liter om dagen.