Lokale virksomheder klar til klimaregnskab

Lokale virksomheder klar til klimaregnskab
Der er fuldt hus på et nyt forløb hos Business Center Bornholm. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | 3. OKT 2022 • 15:30
NYHED
3. OKT 2022 • 15:30

Der er fuldt hus på et nyt forløb Business Center Bornholm udbyder. Her vil virksomheder gennem seks uger arbejder med bæredygtighed og med deres konkrete klimaregnskab.

– Vi ved at et klimaregnskab, i en eller anden form, bliver en del af de fremtidige udbud. Det gælder offentlige som private udbud og derfor skal vi også sikre, at de bornholmske virksomheder fremover kan være med og byde på opgaverne, siger Christa Lodahl i en pressemeddelelse fra Business Center Bornholm, hvor hun er erhvervschef.

– Vi ser ind i en fremtid med mange energiprojekter og anlægsprojekter på Bornholm. Det er spændende for Bornholm, men vi skal sikre, at de bornholmske virksomheder klædes bedst muligt på, således at de kommer i betragtning som leverandører. Samtidig ved vi også, at det er et konkurrenceparameter i andre sammenhænge og noget, som er relevant for alle typer virksomheder, siger hun.

Igennem dette forløb bliver virksomhederne klædt på til at kunne udarbejde Scope 1 og 2 CO2-beregninger med Erhvervsstyrelsens værktøj – Klimakompasset – og få vejledning i at opstille et klimaregnskab.

Workshoppen følger et udviklingsforløb, hvor deltagerne får opbygget viden, værktøjer og motivation til at arbejde med bæredygtighedsdagsordenen. Målet er at gøre deltagerne bekendt med bæredygtighed, klima, drivhusgasprotokollen, klimaregnskaber og at blive fortrolige med Klimakompasset.

– Vi glæder os meget til at igangsætte dette forløb, og den store tilslutning gør, at vi kan melde helt fuldt hold til workshopforløbet Efter forløbet vil deltagerne kunne lave et klimaregnskab og arbejde mod mere bæredygtighed i deres egne interne processer, siger Travis Lind Thornton, erhvervskonsulent hos Business Center Bornholm.HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?