Kofoed stopper som viceformand

Kofoed stopper som viceformand
Efter seks år på posten stopper Thor Gunnar Kofoed som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 7. OKT 2024 • 07:47
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
7. OKT 2024 • 07:47

Thor Gunnar Kofoed trækker sig fra viceformandsposten i landbrugets organisation.

Efter seks år på posten takker Thor Gunnar Kofoed af som viceformand for brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer. Tidsforbruget har været udslagsgivende for beslutningen om at stoppe.

– Når man har adresse på en lille klippeø, siger det meget, at bilen har kørt mere end 200.000 kilometer de seneste år, og de samlede arbejdsopgaver ser ikke ud til at blive mindre. Jeg har stort set ikke været hjemme i seks år, så noget skal skæres fra i kalenderen, siger han i en pressemeddelelse.

Thor Gunnar Kofoed fortæller, at udgangspunktet for de seneste seks år har været at gøre en forskel for nuværende og især kommende generationer af landmænd, og han har indfriet det, han satte sig for.

– En kontrakt med samfundet. En organisation, der søger indflydelse baseret på faglighed og proaktive udspil. Hvor vi er dagsordensættende og tænker i både teknologi og multifunktionalitet – og hele tiden minder politikerne om at skelne mellem løsninger på og udenfor dyrkningsfladen, fortæller han.

Tid til at være morfar

Ifølge Thor Gunnar Kofoed havde det sikkert været lettere at være viceformand, hvis Landbrug & Fødevarer var en protestorganisation, men det havde medlemmerne ikke fået noget ud af, mener han.

– Det ligger heller ikke til mig. Det er resultaterne, der tæller, når jeg spørger mig selv, om det har været seks år værd. Og det har det, siger han.

Afskeden med viceformandsposten er ikke et endeligt farvel til landbrugets brancheorganisation. Thor Gunnar Kofoed har påtaget sig nogle andre opgaver, han følger til dørs, og han står til rådighed i overgangsfasen, mens en ny viceformand finder sig til rette.

Formand Søren Søndergaard i Landbrug & Fødevarer beskriver Thor Gunnar Kofoed som en, hvis hjerne kører på højtryk om det næste store slag, den næste store vision eller plan, og han takker både den afgående viceformand og dennes familie for de utallige timer, der er blevet investeret i organisationen og i landbruget.

Netop familien er noget af det, Thor Gunnar Kofoed vil have mere tid til.

– Jeg ønsker mere tid til mit landbrug og frøavl, og jeg vil også være morfar og lære mine børnebørn, hvad et godt landmandsliv er, siger han.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT