Knudsker El havde et exceptionelt godt år

Knudsker El havde et exceptionelt godt år
– Vi forsøger at strukturere, hvad vi giver en pris på, og hvad vi beskæftiger os med frem for at kaste os over hvad som helst, siger Peter Lund Olsen, som kan glæde sig over et stort overskud i sit firma. Arkivfoto: Jacob Jepsen
REGNSKAB | RØNNE | ABONNENT | 19. OKT 2021 • 18:30
REGNSKAB | RØNNE | ABONNENT
19. OKT 2021 • 18:30

– Vi har været i en omstillingsproces, siger ejeren af Knudsker El, Peter Lund Olsen.

Hvis man kunne koble en elmåler til Knudsker Els økonomi, ville den suse rundt, så man blev helt rundtosset, for virksomheden i Rønne tager med sit seneste regnskab et gevaldigt hop frem og op med et overskud før skat på 3.360.901 kroner.

Regnskabet gælder for perioden perioden fra 1. maj 2020 til 30. april 2021, og det kan sættes i relief af, at overskuddet året før lød på 1.262.948 kroner.

Året inden da var overskuddet – dog efter skat – på beskedne 137.345 kroner, men det var dog også et år, som ejeren af Knudsker El, Peter Lund Olsen, gerne så som en parentes i forhold til firmaets normale indtjening.

Om det ekstraordinært gode nye regnskab også bliver det, må fremtiden vise, men han peger under alle omstændigheder gerne på, hvilke forhold, der har betinget resultatet.

– Vi har været i en omstillingsproces, siger han.

– Og vi havde også for et par år siden en stor renovering, som belastede vores økonomi det år.

Du sagde sidste år, at det var et exceptionelt dårligt regnskab, da overskuddet lå på 137.345 kroner?

– Ja, vi har aldrig før haft så dårligt et regnskab.

Men du sagde også, at da i forrige år nåede op på en god million før skat, lignede det mere et normalt regnskab, så dermed må det nyeste resultat være tre gange så godt som et normalt år?

– Ser man på normtal, ligger overskuddet gerne på omkring fire-fem procent af omsætningen. Der bør man ligge, og nu er vi så landet noget over det, men sidste gang var det faktisk stadig lidt under normtallet.

Hvad går den omstillingsproces, du nævner, ud på?

– Vi forsøger at strukturere, hvad vi giver en pris på, og hvad vi beskæftiger os med frem for at kaste os over hvad som helst.

Kan du sige, hvilke opgaver I gerne tager?

– Vi prøver at få et tæt tilknytningsforhold til vores kunder, så de vender tilbage. Når vi lærer dem at kende, kan vi yde en endnu bedre service. Det er også ofte kunder, som kræver noget af os både i form af kompetence og fleksibilitet, tilgang til service og den slags. Vi har kunder, som stiller rimeligt store krav, men til gengæld bliver vi ikke så økonomisk pressede som i en licitation, hvor det ene og alene drejer sig om pris. Kun pris! Og så kan du levere det argeste lort og slippe af med det, ler Peter Lund Olsen.

– Når bare det er billigt nok.

Lidt medvind

Jeg kan høre, at du taler om større erhvervskunder, men I har vel også helt almindelige private kunder?

– Ja, det er større kunder, jeg nævner, men vi har skam også fru Jensen, og hun vælger ofte sin leverandør ud fra omdømme og mund til mund. Så holder man sin sti ren og prøver at være dygtig, får man lidt medvind på den konto, og det er vigtigt over for fru Jensen og andre, som måske bruger en elektriker hvert tiende år. Der er man heller ikke så konkurrenceudsat, men priserne skal selvfølgelig være fornuftige, de kan ikke være ublu. Pointen er, at man kan få sin timeløn hjem, hvorimod man med licitationer ofte skal være kreativ for at få det. Så vi har en strategi, vi prøver at efterleve, og den giver resultat.

Er det så det nye normtal, godt tre millioner i overskud?

– Neeej. Nej, jeg tror sidste år var exceptionelt godt, men selvfølgelig forsøger vi at komme over normtallet, fordi det er tilfredsstillende og rart, og det giver pondus. Det bidrager med nogle udviklingsmuligheder, fordi man for eksempel kan investere i nyt, moderne materiale. Det giver en frihed, så man i sidste ende også kan levere en bedre service, udvikle sine strukturer og så videre. Det er en god spiral at komme ind i, siger Peter Lund Olsen.

Hvor han sidste år kunne fortælle, at virksomheden havde 38 medarbejder, oplyser han, at der nu er 34.

Ved regnskabsårets afslutning var firmaets egenkapital opgjort til 8.865.043 kroner mod 6.229.611 kroner året før.