Jimmi jubler: Mit bedste år på cafeen

Jimmi jubler: Mit bedste år på cafeen
Jimmi Persson er glad for, han besluttede at investere i at sætte sit helt eget præg på Palæ Caféen. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 24. MAR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
24. MAR 2023 • 05:30

Jimmi Persson har haft Palæ Caféen i Rønne siden 2016 og kan nu efter et par dumme coronaår og en dyr renovering glæde sig over et flot årsresultat på Laksetorvet.

Det går fremad for firmaet Noora ApS, hvis seneste regnskab viser et markant større overskud end forrige år.

Noora ApS?

Navnet kan hurtigt lede tankerne hen på Café Noora, som frem til august 2020 lå på Laksetorvet, Rønne, i forlængelse af Palæ Caféen.

Faktisk hørte Café Noora da også under Palæ Caféen, idet Jimmi Persson ejer hele bygningsmassen, hvor han havde lejet hjørnelokalet ud til et par gutter, Anton Sonne Dam og Mikkel Bech Ipsen, som havde lavet café der.

Men reelt dækker firmaet Noora ApS over Palæ Caféen, forklarer Jimmi Persson, og det er altså den, der netop har gjort status over perioden fra 1. januar 2022 til 31. december 2022, som viser et plus på 1.151.302 kroner før skat mod et overskud på 189.749 kroner året forinden.

Dertil har virksomheden med det seneste års resultat en egenkapital på 1.444.300 kroner.

Jimmi Persson fortæller, at han oprettede Noora ApS, fordi hans datter hedder Noora, og at den café, som Anton Sonne Dam og Mikkel Bech Ipsen lavede, også kom til at blive opkaldt efter hende, mens det reelt var selskabet Ipsen & Dam ApS, der kørte den.

– Men det er sådan set Palæ Caféens regnskab, der er tale om, når det handler om Noora ApS, siger Jimmi Persson, som overtog Palæ Caféen i 2016.

Og det er jo et flot overskud, du har lavet sidste år?

– Ja, det ser rigtig godt ud, siger Jimmi Persson.

– Det er fantastisk – og dejligt at se, at der er kommet gang i hjulene igen oven på corona med nedlukning i halvandet år og så videre. Det er positivt!

Hvordan ser sidste års regnskab ud i forhold til dine foregående år på Palæ Caféen?

– Det ser rigtig godt ud. Årene med corona så ikke så godt ud, mens 2019 så ret godt ud, men det var stadig kun et regnskab, der var halvt så godt som sidste år.

Er 2022 det bedste år, du har haft?

– Ja, det er det.

Det modne publikum

Coronaperioden har du blandt andet brugt på at sætte Palæ Caféen i stand, ikke mindst indvendigt hvor du har renoveret lokalerne, flyttet scenen ovenpå, lavet båse, hvor man kan sidde, og så videre?

– Ja, det har helt sikkert hjulpet virkelig meget i forhold til at tiltrække folk, da nattelivet genåbnede. Lokalerne er rigtig gode til at holde fester i nu, det har vi også gjort, og jeg synes, at opbakningen har været rigtig god, siger Jimmi Persson.

Du har tidligere sagt, at du gerne ville have det mere modne publikum, som i gamle dage kom på Palæ Caféen, til at vende tilbage til stueplanet nederst i bygningen, og så kunne det unge publikum eventuelt fortrække op til dansegulvet og diskoteket ovenpå, er det lykkedes?

– Både og. Jeg synes, vi ser flere og flere fra det modne publikum, men jeg må nok se i øjnene, at det primært er det unge publikum, der kommer på Palæen, og det kører jeg også meget efter nu, siger Jimmi Persson.

– Til gengæld vil jeg til efteråret prøve at lave nogle musikaftener fra klokken 20 til det mere modne publikum, hvor vi også kører noget diskomusik både før og efter.

Så du har ikke helt opgivet os gamle?

– Nej, det har jeg bestemt ikke, jeg skal bare prøve at finde ud af, hvad der bedst kan lokke jer ud. Det skal nok komme, jeg prøver mig lidt frem her til efteråret.

Stor udgift

Har det været en stor investering at renovere Palæen?

– Ja, det har det, det har kostet på den gode side af en million kroner.

Føler du, at det har give pote med det flotte regnskab, du har fået?

– Ja, det gør jeg. Man bliver da stolt over og glad for, at det er gået godt, og jeg sikker på, at det har haft en kæmpe indflydelse, at jeg har lavet om på stedet. Palæen har altid været der og været er gå i byen-sted, men det skulle lige boostes for at få noget nyt liv, og det forsøgte jeg i første omgang at gøre ved at holde forskellige fester, men jeg syntes ikke, det var nok, og så besluttede jeg at sætte mit helt eget præg på stedet.

Har du fået gode gode tilbagemeldinger fra dit publikum?

– Ja, det har jeg virkelig! Og ikke mindst fra de musikere, som havde optrådt her før corona, og som så er vendt tilbage efter corona, de synes, det er blevet over al forventning.

Hvor ofte har du levende musik?

– I år har det været hver 14. dag, men jeg drosler nok lidt ned, for det er en stor udgift. I stedet laver jeg nogle flere almindelig fester, men jeg vil også stadig have musik ind imellem, siger Jimmi Persson.

Hvor mange ansatte har du?

– Jeg har ingen fuldtidsansatte, men der er 16 tilknyttet, og det svarer til seks årsværk.

I august sidste år, shinede han bygningen op udenpå, den blev malet gul, og han fik skrevet "Palæen", som stedet kaldes i folkemunde, på facaden, frem for Palæ Caféen, hvilket dog stadig er stedets navn.