Jensen køber tysk virksomhed for 256 millioner kroner

Jensen køber tysk virksomhed for 256 millioner kroner
Jensen-Group har købt en tysk virksomhed, der producerer dele, som kan bruges i de maskiner, Jensen laver. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 23. JUL 2024 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
23. JUL 2024 • 11:00

Moderselskabet Jensen-Group har købt virksomheden Maxi-Press med tilbagevirkende kraft.

Jensen-Group har købt aktiemajoriteten i den tyske virksomhed Maxi-Press for at forbedre sit servicetilbud og sin globale position som leverandør af fuldgyldige vaskeriløsninger.

I første omgang køber Jensen-Group 85 procent af aktierne i Maxi-Press og virksomhedens datterselskaber for 34,3 millioner euro, hvilket svarer til cirka 256 millioner kroner. I løbet af de næste tre år vil koncernen med fabrikker i Rønne og Hasle også købe de resterende 15 procent af aktierne i den tyske virksomhed, fremgår det.

Ifølge administrerende direktør Jesper M. Jensen i Jensen-Group er opkøbet fuldt ud på linje med Jensen-Groups langsigtede strategi for værdiskabelse, der sigter mod at levere en omfattende række servicetilbud til vaskerier over hele kloden.

– Jeg er virkelig imponeret over virksomhedens markedsposition og vækstbane, siger han i en pressemeddelelse om Maxi-Press, der indtil nu har været drevet af stifteren Tim Zaiser.

Direktøren fortsætter

Siden 2006 har Maxi-Press produceret og solgt membraner og andre reserve- og specialdele til maskiner til industrivaskerier. Delene er blandt andet kompatible med de maskiner, Jensen producerer, fremgår det.

Maxi-Press fortsætter med at operere under sit nuværende navn, og Tim Zaiser fortsætter i første omgang som fungerende administrerende direktør og vil rapportere direkte til Jensen-Groups øverste ledelse.

– Jeg er meget stolt over, at Maxi-Press bliver medlem af Jensen-Group, siger Tim Zaiser.

Handlen forventes at træde i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2024.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT