Her er fagforeningens gode råd til black friday

Her er fagforeningens gode råd til black friday
Black week er I gang. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | 22. NOV 2022 • 10:36
Tommy Rømer Kaas
Digital chef
NYHED
22. NOV 2022 • 10:36

Over halvdelen af de butiksansatte på landsplan har oplevet krænkende adfærd fra kunder på tilbudsdage som Black Friday, viser en ny rundspørge ifølge HK Handel.


Bornholm er ligesom resten af landet klar til black friday – eller black week, som den store tilbudsdag har udviklet sig til med ugelange tilbud på masser af varer.

Årets store indkøbsdag er ikke kun lig med spotpriser. Stress, frustrationer og en ekstra kort lunte hos nogle af kunderne er med til at gøre dagen til et mareridt for de butiksansatte, lyder det fra fagforbundet HK i en pressemeddelelse.

En rundspørge blandt 122 af HK Handels medlemmer viser, at 56 procent af de ansatte i butikkerne har oplevet at blive talt grimt eller nedsættende af kunder i forbindelse med tilbudsdage som Black Friday. 

Mette Høgh, der er formand for de butiksansattes fagforening, kalder det "helt uacceptabelt, at medarbejderne skal mødes med den opførsel".

– Selvom det er en hektisk dag som forbruger, skal det på ingen måde gå ud over de butiksansatte. Desværre sidder vi fast i en kedelig kultur, hvor kunder tror, at de har ret til at være ubehøvlede over for de ansatte. Det bliver vi simpelthen nødt til at gøre op med, siger hun.

HK kommer derfor med disse gode råd til alle, der tager på tilbudsjagt i denne uge:

– Vær tålmodig, og respektér køkulturen.

– Vil du klage, så gør det uden at hidse dig op.

– Husk på, at det ikke er de butiksansattes skyld, hvis en vare er udsolgt.

– Hils på ekspedienten, og send gerne et smil, hvis du har fået god service.

I Nexø har Carsten Aalling fra Erhvervsforeningen Østbornholm fortalt til Tidende, at man forventer masser af mennesker i byen. Det samme er meldingen fra Rønne, hvor handelsstandsforeningens formand Jan Bidstrup siger, at byens butikker bugner af tilbud. Og også i Aakirkeby forventer Sophus Severin fra Sydbornholms Turist- og Erhvervsforening, at denne uge kommer til at byde på masser af kunder fra hele øen.