Første hold gennemfører ny uddannelse

Første hold gennemfører ny uddannelse
Første hold af studerende bliver i denne uge færdige på en ny kunstnerisk uddannelse, som blandt andet foregår på Bornholm. Pressefoto: Det Kongelige Akademi
NYHED | 25. JAN 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
25. JAN 2023 • 15:30

De første studerende bliver færdige med en ny professionsbachelor på Det Kongelige Akademi, der driver glas- og keramikskolen i Nexø

 

De første studerende afslutter i denne uge deres sidste eksamen på den nye kunstneriske professionsbacheloruddannelse Crafts in Glass and Ceramics. Denne dimittendårgang har gennem et 7. semesters praktikforløb lokalt på Bornholm og internationalt fået tilegnet sig en udvidet forståelse for virksomhedsdrift og forretningsforståelse, hvilket de med al sandsynlighed kan bruge i forhold til deres egen fremtidige praksis og karriere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Det Kongelige Akademi, der driver glas- og keramikskolen i Nexø.

På den skole har man valgt, at dimittendernes sidste skoledag forbindes med en hyggelig brunch sammen med nogle af de aktører og virksomheder, som har haft en stor indflydelse på deres studieliv. Deres konstante støtte og opbakning har haft en helt særlig værdi for de studerendes personlige og faglige udvikling, fremgår det.

Man håber og ser frem til, at flere af dimittenderne vil søge mod Bornholm, når de påbegynder deres arbejdsliv eller eventuelt vælger at etablere egen virksomhed. Ifølge Det Kongelige Akademi skaber udviklingen af Bornholm som kunsthåndværkerø en spændende fremgang, som uddannelsen er en del af, blandt andet ved at etablere netværk med flere af de lokale virksomheder.