FH Bornholm går til kamp for bededag

NOTITS | ABONNENT | 25. JAN 2023 • 05:30
NOTITS | ABONNENT
25. JAN 2023 • 05:30

Fredag og lørdag går Fagbevægelsernes Hovedorganisations bornholmske afdeling på gaden i Nexø, Rønne og Aakirkeby for at samle underskrifter og opfordre bornholmerne til at bevare store bededag.

I en pressemeddelelse skriver de, at over 400.000 allerede har skrevet under på, at store bededag skal bevares.

– 75% af Danmarks befolkning mener, at regeringen går den forkerte vej. Regeringen har efterhånden ikke andre venner end sig selv i kampen om store bededag. Den samlede fagbevægelse, biskopper, borgmestre og oppositionen er alle modstandere af forslaget. Det sender et klart signal til regeringen, om at de skal tage forslaget af bordet, skriver FH Bornholm i en pressemeddelelse.

Her skriver de også, at de opfordrer til at der afholdes en folkeafstemning, hvis regeringen ikke tager forslaget af bordet.

– Det er et drastisk middel at tage i brug, og FH havde gerne været det foruden, men regeringen har ikke ønsket at indgå i en drøftelse med arbejdsmarkedets parter om at finde en løsning. Det er ikke det Danmark vi kender, skriver de.

Derfor kalder de til kamp for store bededag, og i den kommende uge står de altså klar til snak og deler hveder ud til de underskrivende.