Feriecenter i Sandkås sælger boliger

Feriecenter i Sandkås sælger boliger
I alt 28 ferieboliger med havudsigt i Sandkås Søpark er sat til salg hos EDC Bornholmerbo. Foto: EDC Bornholmerbo
NYHED | 19. MAR 2024 • 11:15
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
19. MAR 2024 • 11:15

Sandkås Søpark sætter både sommerhuse og ferieboliger til salg.

To sommerhuse og 26 ferielejligheder bliver solgt fra Sandkås Søpark, så privatpersoner kan købe dem. Det er EDC Bornholmerbo, der står for salget, og forventningen er, at køberne bliver en blanding af lokale og folk fra resten af landet.

– Bornholmerne køber primært med henblik på investering og muligheden for at have et overnatningssted til venner og familie, mens udenøs køberne også køber for selv at benytte ferieboligen, siger medindehaver og ejendomsmægler Kurt Mortensen i en pressemeddelelse.

Ifølge hans partner Dan Dellgren ser ejendomsmæglere mange købere, der bruger ferieboliger som pensionsopsparing, og skattereglerne for udlejning er langt mere fordelagtige for privatpersoner end for erhvervsvirksomheder. Det skyldes, at de første 46.100 kroner af lejeindtægten er skattefri, når en feriebolig ejes af en privatperson, og det samme gælder 40 procent den resterende del af lejeindtægten.

Kan give tilflyttere

EDC Bornholmerbo samarbejder med Rasmus Lund fra Group Bornholm om salget. Han har mange års erfaring i at skabe koncepter for ejerforeninger, og ifølge Dan Dellgren giver det ejendomsmæglerne ekstra tryghed i salget, at ferieboligerne er en del af et professionelt koncept.

Hos EDC Bornholmerbo er det forventningen, at salget kan give en positiv effekt til Bornholms turisme, idet ejere ovrefra ofte selv bruger ferieboligerne i det tidlige forår eller i efteråret, hvor der ikke er fuldt booket. Det styrker skuldersæsonen, og fra andre projekter kan ejendomsmæglerne se den sideeffekt, at der er købere, som bliver så glade for deres feriebolig, at de ender med også at købe et helårshus og flytte til Bornholm, fortæller Kurt Mortensen.