Erhvervschef: Få en senior på krogen

Erhvervschef: Få en senior på krogen
I næste uge vil BCB give tips om hvordan man kan tiltrække seniorer til sin virksomhed. Eget foto
NOTITS | 3. OKT 2024 • 19:00
NOTITS
3. OKT 2024 • 19:00

Seniorer kan være nøglen til at løse Bornholms mangel på arbejdskraft. Men det kræver en strategi, lyder det fra BCB, der inviterer til fyraftensmøde med deltagelse af erfarne virksomhedsledere.

Business Center Bornholm arrangerer et gå-hjem-møde tirsdag den 8. oktober, hvor lokale virksomhedsledere kan høre om praktiske erfaringer med fastholdelse af seniorer og tips til at indføre seniorvenlige løsninger i den daglige drift.

– Det er afgørende, at vi ser potentialet i vores erfarne medarbejdere og skaber rammer, hvor de kan fortsætte med at bidrage til erhvervslivet, siger erhvervschef Christa Lodahl.

Bornholm oplever ligesom resten af Danmark mangel på arbejdskraft. Seniorerne kan være en del af løsningen på det problem, men det kræver, at virksomhederne bliver bedre til at tilpasse arbejdsvilkårene til de ældre medarbejderes behov. Fleksible arbejdsforhold og arbejdstider er nemlig afgørende for, om ældre medarbejdere vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet.

– Mange seniorer er stadig villige til at arbejde, men det kræver, at vi tilpasser deres opgaver og eventuelt tilbyder færre arbejdstimer eller nye ansvarsområder, som passer bedre til deres livssituation, siger Jørn Pedersen, senior erhvervskonsulent, Business Center Bornholm.

Christa Lodahl mener ligeledes at fleksibilitet er afgørende, hvis man ønsker at tiltrække seniormedarbejdere.

– Vi har rigtig meget guld blandt vores seniorer. Men det kræver, at vi arbejder strategisk og tilbyder modeller, der passer til medarbejderens behov, siger hun, og tilføjer at gå-hjem-mødet er en oplagt mulighed for at indhente inspiration for mindre virksomheder, der ikke har en HR-afdeling til at tage sig af seniorpolitikken.

Gå-hjem-mødet er på Green Solution House i Rønne fra klokken 14-17.

FÅ ABONNEMENT