Entreprenør slipper for stor bøde

Entreprenør slipper for stor bøde
Storentreprenøren Kim Christiansen skal alligevel ikke betale en stor bøde. Arkivfoto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | 19. FEB 2024 • 14:50
TOPNYHED
19. FEB 2024 • 14:50

Sagsanlægget mod direktøren i Nordbornholms Byggeforretning, Kim Christiansen, er blevet droppet.

Bornholms Regionskommune har trukket anmeldelsen tilbage, der ellers lagde op til et bødekrav på 350.000 kroner.

Det skriver TV 2/Bornholm.

Ifølge den lokale tv-station, der har snakket med centerchef i Center for Regional Udvikling, It og Sekretariatet, Claus Munk, skønner kommunen, at man ikke har formået at samle beviser nok i sagen, hvorfor den nu bortfalder.

– Når man laver en politianmeldelse, så kigger vi jo efterfølgende på det materiale, der skal videre til anklagemyndigheden for at se om de vil rejse sag eller ej. Da jeg ser materialet igennem, ser jeg, at der er lavet nogle "administrative fejl". Vi har ikke varslet bygherren tidsnok, og vi har ikke haft fyldestgørende dokumentation, siger Claus Munk til TV 2/Bornholm. 

Og det glæder selvsagt Kim Christiansen. 

– Jeg er glad for, at jeg ikke skal betale 350.000 kroner, for det havde ikke været sjovt, og så er jeg glad for, at sagen er slut, siger entreprenøren til Tidende og tilføjer, at han ikke har yderligere kommentarer og nu vælger at kigge fremad. 

Anmeldt til politiet

Kim Christiansen blev i oktober sidste år anmeldt til politiet af Bornholms Regionskommune, da man ikke havde efterkommet et "påbud om standsning" af byggeriet på det tidligere gymnasium i Søborgstræde i Rønne, som Nordbornholms Byggeforretning er ved at ombygge til 35 nye lejligheder.

Byggeriet i Søborgstræde gik sidste år i stå på grund af uenigheder om, hvad lokalplanen giver tilladelse til.

Efterfølgende holdt parterne et kaffemøde for at løse problemerne, og efter mødet fortalte direktør og hovedejer Kim Christiansen, at han havde fået byggetilladelsen, selvom uenighederne fortsat eksisterede.

– Den byggetilladelse, jeg har fået nu, har vi egentlig aldrig været uenige om. Men man har tilbageholdt den fulde byggetilladelse, fordi der er nogle knaster, som man ikke kan få igennem. Jeg har hele tiden efterlyst at give byggetilladelsen for det, de synes, vi må lave, og så må vi tage resten henad vejen, sagde Kim Christiansen sidste sommer.

Men selvom der tilsyneladende var fundet en løsning, så anmeldte kommunen fire måneder senere Kim Christiansen til politiet. I starten af februar kom det så frem, at kommunen havde stillet bødeforslag på 350.000, men at politiets anklagemyndighed endnu ikke havde taget stilling til sagen.

– På nuværende tidspunkt er status, at vi har bedt regionskommunen om yderligere materiale, og det har de frist indtil den 9. februar til at levere, forklarede chefanklager Marina Moltke-Leth til TV 2/Bornholm.

Nu er sagen altså i stedet bortfaldet.

De første nye boliger på Søborgstræde forventes at være klar til indflytning i løbet af foråret.