Storentreprenør risikerer stor bøde

Storentreprenør risikerer stor bøde
De første lejligheder i det tidligere gymnasium er snart klar, men det går ikke helt gnidningsfrit for storentreprenør Kim Christiansen. Arkivfoto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | 6. FEB 2024 • 12:53
TOPNYHED
6. FEB 2024 • 12:53

Kim Christiansen har modtaget et forslag til en bøde på 350.000 kroner for ikke at have stoppet byggeriet på det tidligere gymnasium i Søborgstræde i Rønne.  

Opdatering: Tidligere fremgik det, at Nordbornholms Byggeforretning havde modtaget et bødeforlæg på 350.000 kroner. Det er dog ikke korrekt, da Bornholms Politi endnu ikke har taget stilling til sagen. Kim Christiansen har sammen med politianmeldelsen fra kommunen modtaget et forslag til en bøde på 350.000 kroner, som regionskommunen mener, at bygherren skal betale. 

350.000 kroner.

Det risikerer Kim Christiansen at måtte betale for stridigheden mellem ham og Bornholms Regionskommune. 

I hvert fald har entreprenøren modtaget en politianmeldelse med et forslag om en bøde på 350.000 kroner. 

– Det er kommunen, der påstår, at jeg skal have den bøde. Men jeg ved slet ikke, om der er grundlag for en bøde, siger Kim Christiansen tirsdag til Tidende. 

Kim Christiansen blev i oktober sidste år anmeldt til politiet af Bornholms Regionskommune, da man ikke havde efterkommet et "påbud om standsning" af byggeriet på det tidligere gymnasium i Søborgstræde i Rønne, som Nordbornholms Byggeforretning er ved at ombygge til 35 nye lejligheder. 

Uenighed om byggetilladelser

Byggeriet i Søborgstræde gik sidste år i stå på grund af uenigheder om, hvad lokalplanen giver tilladelse til.

Efterfølgende holdt parterne et kaffemøde for at løse problemerne, og efter mødet fortalte direktør og hovedejer Kim Christiansen, at han havde fået byggetilladelsen, selvom uenighederne fortsat eksisterede.

– Den byggetilladelse, jeg har fået nu, har vi egentlig aldrig været uenige om. Men man har tilbageholdt den fulde byggetilladelse, fordi der er nogle knaster, som man ikke kan få igennem. Jeg har hele tiden efterlyst at give byggetilladelsen for det, de synes, vi må lave, og så må vi tage resten henad vejen, sagde Kim Christiansen sidste sommer til Tidende.

Men selvom der tilsyneladende skulle være fundet en løsning, så anmeldte kommunen fire måneder senere Kim Christiansen til politiet. Centerchef for Center for Regional Udvikling, It og Sekretariat, Claus Bech Munk, kunne i den forbindelse, hverken be- eller afkræfte, at politianmeldelsen hang sammen med det, der udspillede sig i maj og juni, men han bekræftede, at der var tale om Søborgstræde 2.

– Og så kan jeg sige, at det er ganske standard i en byggesagsafdeling, at hvis man bygger noget, man ikke har fået lov til, så får man et påbud om standsning, og det skal man efterleve. Hvis man ikke gør det, så indgiver vi en anmeldelse, fortalte centerchefen. 

Dødskuffet

Bødeforslaget kommer i kølvandet på, at Kim Christiansen i januar ellers kunne fortælle, at alle uenigheder nu var løst, og at de første boliger vil være klar til indflytning i løbet af foråret.

– Jeg har netop modtaget samtlige tilladelser fra kommunen, oplyste han til netavisen Bornholm.nu.

På bagkant af det, undrer det derfor også Kim Christiansen, at politianmeldelsen ikke er blevet trukket tilbage. 

– Nu har jeg fået tilladelsen. Trækker de så politianmeldelsen tilbage? Nej, det gør de ikke. Jeg er dødskuffet over, at min kommune finder det nødvendigt at politianmelde mig. Det må jeg indrømme, siger Kim Christiansen. 

Chefanklager ved Bornholms Politi Marina Moltke-Leth fortæller til TV 2/Bornholm, at sagen ikke er vurderet juridisk endnu, da man endnu ikke har det nødvendige materiale til at foretage vurderingen. 

– På nuværende tidspunkt er status, at vi har bedt regionskommunen om yderligere materiale, og det har de frist indtil den 9. februar til at levere, forklarer Marina Moltke-Leth til den lokale tv-station. 



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT