Drastisk fald i omsætningen

Drastisk fald i omsætningen
Superbrugsen i Hasle skal minimere omkostningerne så meget som muligt. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 2. MAJ 2022 • 10:30
NYHED | ABONNENT
2. MAJ 2022 • 10:30

Efter to år med stigende omsætning i Superbrugsen i Hasle går det nu den anden vej.


– Vi havde blandt andet en god debat om Coops målsætninger i forhold til klimatiltag, og hvordan vi sikrer os, at vi ligger forrest, hvad det angår.

Sådan siger formanden for Superbrugsen i Hasle, Kurt Brunk Hansen, om årsmødet i sidste uge.

– Coop har jo en plan om at blive CO2-neutral inden for de næste par år, og bestyrelsen følger med i, om vi lever op til det i Hasle. Desto flere økologiske varer, desto bedre, og vores medlemmer har det, der hedder en primekonto, som belønner kunderne, hvis de handler økologisk og i det hele taget køber miljøvenlige produkter. Det giver ekstra bonuspoint, hvor kunderne får en vis procentdel til at handle for, siger han.

– Det er en måde skubbe til kundernes ansvarlighed. Man siger jo, at kunderne kører med kampvogne inde i butikken, altså deres kundevogne, for det, de fylder dem med, bestemmer, hvordan butikken skal udvikle sig. Og vælger kunderne ikke miljøvenligt, kan vi ikke gøre så meget ved det.

Formanden glæder sig generelt over, at butikken de seneste to år har haft en flot vækst.

– Både i omsætning og indtjening, så den har en gevaldig god opbakning. Corona har jo været god for dagligvarebutikkerne, fordi folk i perioder ikke kunne rejse eller gå ud at spise. Det har især været gunstigt for de små butikker, men nu løber vi nok ind i en periode, hvor det bliver sværere, fordi omkostningerne stiger. Vi kan da også allerede nu se, at kunderne rykker mod de billigere varer.

 

Kurt Brunk Hansen på årsmødet i sidste uge. Privat foto

 

Fald i omsætning

– Vi oplever et drastisk fald i omsætningen, og derfor arbejder vi på at minimere vores omkostninger så meget som muligt. Vi har nogle lokale investeringsmidler på godt 70.000 kroner, som bestyrelsen bestemmer over sammen med uddeleren, og dem har vi besluttet at investere i energivenlige køleskabe og frysere for at spare på strømmen. Det er svært at købe den slags lige nu, fordi producenterne står og mangler en chip eller noget andet, men vi har bestilt dem.

På årsmødet kom producenten af Bornholmergrisen, Brian Kofoed, forbi og fortalte om sin dyrevenlige produktion på St. Muregaard.

– Folk var meget begejstrede for hans indlæg, siger Kurt Brunk Hansen.

– Og han leverer jo Bornholmergrisen til hele Coops butiksnet.