Direktørskifte: Nu går Peter Haase (måske) på aftægt

Direktørskifte: Nu går Peter Haase (måske) på aftægt
Peter Haase overdrog nøglerne til museet til sin afløser, geolog og tidligere BAT-chef Kim Kock-Hansen. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 1. DEC 2022 • 18:30
NYHED | ABONNENT
1. DEC 2022 • 18:30

Peter Haase overdrog torsdag nøglerne til Natur Bornholms nye direktør ved en velbesøgt reception.

Mellem 70 og 80 mennesker mødte torsdag op på Natur Bornholm for at tage afsked med oplevelsescentrets direktør gennem 13 år, Peter Haase, og byde velkommen til hans efterfølger, tidligere BAT-direktør og geolog Kim Kock-Hansen.

Hvis man skal måle på antallet af gaver, har Peter Haase været en meget populær direktør. Allerede efter ti minutter måtte to af centrets naturvejledere udvide gavebordet fra to til fire borde, og selv da begyndte det at knibe med pladsen.

Gæsterne var mødt talrigt frem for at tage afsked med Peter Haase og byde velkommen til den nye direktør på Natur Bornholm. Foto: Anette Vestergaard

Peter går på aftægt - måske

Talelisten omfattede blandt andet et par af Natur Bornholms mangeårige bestyrelsesformænd, nemlig Steen Thomsen, der indtil april var formand for støtteforeningen Natur Bornholms Venner, og Bjarne Westerdahl, der fortsat sidder for bordenden i Natur Bornholms bestyrelse.

– Natur Bornholm havde ikke været det samme uden dig, fastslog Bjarne Westerdahl, der takkede den afgående direktør for høj faglighed og ordentlighed.

– Du er den bedste chef, sagde naturvejleder René Larsen Vilsholm, der talte personalets vegne, og Marianne Kleist fra støtteforeningens bestyrelse takkede Peter Haase for hans visioner, vilje og utrættelige energi.

– Det er skiftedag i dag, sagde Marianne Kleist.

– Peter går på aftægt.

Det var der nu flere blandt de fremmødte, der ikke troede på. Den 73-årige Peter Haase var selv en af dem.

– Jeg kommer nok til at være her ind imellem, lød det fra Haase, der efter talerne fra Finn Hansen og viceborgmester Morten Riis selv overtog podiet og holdt et powerpointoplæg, der dækkede tiden fra dengang Natur Bornholm kun var en skitse på et stykke papir, til indvielsen med Prins Henrik som protektor og senere års dinosaurbyggerier og udflugter med Naturklubben.

Gaver til Kim Kock-Hansen

Mange af de personer, som var med i de tidlige år, er ikke mere, sagde Peter Haase og nævnte blandt andet Birthe Juel jensen, der var borgmester i Aakirkeby Kommune i 1993, da forslaget om et naturmuseum landede på hendes skrivebord.

Sven-Erik Jensen, Poul Nørgaard, Poul Aksel Eriksen og Søren Wolff fik også en tanke, mens den eneste tilbageværende af de oprindelige stiftere, Kylle Smed, stod lyslevende blandt gæsterne, stadig aktiv i støtteforeningen Natur Bornholms Venners bestyrelse.

Udover medarbejdere, venner og bestyrelsesmedlemmer var store dele af det bornolmske samfund repræsenteret på den store skiftedag. Blandt de mange gæster var Michael Almeborg fra DI Bornholm, Søren Friese, skovrider og chef for Naturstyrelsen Bornholm, illustrator Ben Woodhams, mangeårig guide og skribent Jeanne Cordua, biolog og forfatter Michael Stoltze, folketingsmedlem – og søn af Birthe Juel Jensen – Peter Juel-Jensen, samt professor Kurt Buchmann, og mange flere var mødt op for at sende direktøren godt afsted.

Som velkomstgave fik Kim Kock-Hansen to gaver af Peter Haase: En leatherman-multikniv og nøglerne til museet.

Og dermed var skiftedagen overstået. Kim Kock-Hansen er ny direktør på Natur Bornholm og Peter Haase går måske på aftægt.

Gæsterne var mødt talrigt frem for at tage afsked med Peter Haase og byde velkommen til den nye direktør på Natur Bornholm. Foto: Anette Vestergaard