Campingplads tager salg med ro: 'Dybest set kan vi bare drive pladsen videre'

Campingplads tager salg med ro: 'Dybest set kan vi bare drive pladsen videre'
Staten sælger den grund, hvor Nordskoven Strand Camping ligger. Selskabet bag campingpladsen overvejer at købe grunden, men er også tryg ved, at den bliver købt af en anden, da den aktuelle forpagtningsaftale fortsat vil gælde. Arkivfoto: Allan Rieck
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT | 22. NOV 2021 • 13:18
Henrik Nielsen
Journalist
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT
22. NOV 2021 • 13:18

Selskabet bag Nordskoven Strand Camping overvejer, om det skal byde på den grund, pladsen ligger på. Staten vil have 5,5 millioner kroner for den.

Når staten vil sælge den grund, som Nordskoven Strand Camping ligger på, vil det være en naturlig ting, at den bliver købt af det selskab, som driver campingpladsen. Det siger Henrik Olsen, som er direktør i netop det selskab. Men det er ikke det samme som, at det bliver sådan.

– Man kan sige, at vi er gået lidt i overvejelser. Selvfølgelig ville det være en naturlig ting, men alting har en pris, og prisen er ikke lille, synes jeg nok. Det er en pænt høj pris, siger han.

I en pressemeddelelse fortæller statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, at de knap 39.000 kvadratmeter i Rønne Nordskov koster 5,5 millioner kroner. Aktuelt er det Basecamp Bornholm ApS, der driver pladsen.

– Vi kigger selvfølgelig på det, og så tager vi den derfra og ser, hvad der sker. Det var nok lidt noget andet, hvis den blev udbudt til en anden pris, siger han.

Kontrakt indtil 2037

Af Freja Ejendommes hjemmeside fremgår det, at det kun er grundarealet, der er til salg. Det er ikke campingpladsen som virksomhed. Det er heller ikke bygningerne på pladsen, da de er ejet af virksomheden. Det fremgår også, at forpagtningsperioden udløber uden opsigelse den 31. marts 2037.

– Dybest set kan vi bare drive pladsen videre. For os er der sådan set ikke noget ændret i vores forudsætninger, udover at der kan komme en ny samarbejdspartner, som kan ændre nogle forudsætninger, også til det bedre. Men umiddelbart har vi lidt vores på det tørre, da vi har en kontrakt, der rækker en god årrække frem, så det ændrer ikke det store, siger Henrik Olsen.

En snæver investering

Med i overvejelserne er også de fremtidsmuligheder, der er ved at overtage en både by- og kystnær grund. Og dem er der ikke mange af, fremtidsmuligheder altså.

– Det er en grund, som kun kan have det formål. Det er en masse servitutter, det er fredskov, og der er strandbeskyttelseslinje. Det er ikke en udviklingsgrund, hvor man om nogle år kan bygge lejligheder eller et feriehotel. Det er campingplads, det kan anvendes til, og hvis der ikke drives campingplads, så er det rekreative formål, siger Henrik Olsen.

Ifølge ham ville situationen være en helt andet, hvis der på nogen måde var en sprække i de begrænsninger.

– Det er bare fuldstændig utænkeligt med de servitutter og restriktioner, der ligger på området, så det indskrænker helt klart anvendelsen for dem, der køber grunden. På den måde er det en meget snæver investering. Det er en grund, der ligger godt, men man kan ikke rigtig bruge den til noget udover at drive campingplads, siger Henrik Olsen.