Café flytter 80 meter: 'Vi kommer med et koncept der mangler'

Café flytter 80 meter: 'Vi kommer med et koncept der mangler'
Jeremy Bersier (tv.) og Paulie Melnyk med caféen nye skilt med lys, der skal hænge bag baren. Foto: Line Søndergaard Hansen
ERHVERV | Fredag 17. marts 2023 • 11:12
ERHVERV | Fredag 17. marts 2023 • 11:12

Efter halvandet år i Brogade rykker cafébutikken Holmer til påske ind i et nyt lokale på Torvet med et nyt koncept, de mener, der har manglet.

Facaden på bygningen illustrerer meget godt, at lokalet på Torvet i Nexø er i gang med en transformation. Et moderne, guldfarvet skilt med ordene 'Café Holmer' er sat op over døren ved siden af sorte skilte med ordene 'pasta', 'a la carte' og 'pizza', der står som rester fra tidligere erhvervsdrivende i bygningen, som foruden to pizzeriaer også tæller en isenkræmmer og Bog & Ide.

Og nu er der altså noget nyt på vej.

– Det bliver en café og bistro. Café til frokost, og så håber vi, at det bliver et sted, man vil komme om aftenen, og fredag og lørdag vil vi også skrue lidt op for musikken. Vi prøver at ramme alle, fortæller de to nye ejere Paulie Melnyk og Jeremy Bersier.

De har det seneste halvandet år drevet cafébutikken Holmer knap 80 meter væk i Brogade, hvor de ud over at sælge kaffe, salater og kage også fungerer som butik, hvorfra de sælger bornholmske varer. Og det er gået fint med det koncept om sommeren, hvor der har været mange turister, fortæller de to. Men fra påske skifter firmaet både navn til Café Holmer og adresse til Torvet 3a, hvor de håber at kunne ramme et bredt segment med deres udvalg af mad.

– Så den helt store ændring bliver, at vi lægger butiksdelen ned, forklarer de.

Moderne og hygge

Jeremy Bersier og Paulie Melnyk overtog lokalet den 1. februar, men processen har været i gang lidt længere end det. Og da muligheden for at overtage lokalet bød sig, begyndte tankerne om at konvertere til udelukkende at være et spisested at spire.

– Vi kommer med et koncept, der mangler. Torvet mangler noget, og vi vil gerne være med til at gøre det attraktivt, siger Paulie Melnyk og tilføjer, at de også kommer til at lave udeservering, når vejret er til det, ligesom der også vil blive arrangeret vinsmagning og andre events.

Han er uddannet kok, og det er ham, der kommer til at have ansvaret for køkkendelen.

– Cafédelen til frokost bliver meget med burgere, salater, sandwiches, smørrebrød. Og om aftenen bliver det klassiske egnsretter som kylling i karry, stegt flæsk og nogle vegetarretter, fortæller han.

Og mens Paulie Melnyk kommer til at styre køkkenet, er der Jeremy Bersier, der bliver ansvarlig for alt andet.

– Det skal være moderne og hygge, fortæller han, mens han viser rundt i lokalet, der er ved at blive renoveret.

Trægulvet er slebet, der er sat træpaneler op, og der er ved at blive bygget en bar.

– Der kommer 10 fadølshaner, to vinkøleskabe, og så skal der også laves cocktails, fortæller de to.

Og så er planen, at der skal være caféborde og -stole i det meste af rummet, og så skal der bygges nogle cafébænke op langs nogle af væggene.

– Man skal kunne træde ind og opleve, at det er et nyt rum, forklarer de to.

Brug det

Det er deres opfattelse, at andre også har efterspurgt et spisested som det, de er ved at etablere og sætter pris på udsigten til noget nyt.

– Vi håber, de vil tage imod det, og at de vil bruge det. Brug det og støt lokalt generelt, lyder opfordringen fra de to forretningspartnere, der håber og tror, at deres erfaring og ry kan gavne dem. For foruden Holmer er Jeremy Bersier nemlig også grundlægger af pizza-kæden Pizza Deli i både Nexø, Rønne og Aakirkeby.

– De fleste ved, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi tager det seriøst.

Der er en nogenlunde plan for Café Holmer, og 98 procent er fastlagt. Men resten kommer løbende, når man finder ud af, hvad folk gerne vil have, forklarer de to.

Der er ikke fastlagt en endelig åbningsdato for Café Holmer, men de to håber, det allerede bliver den 1. april til påske.

– Og i hvert fald senest den 22. april, for der har vi vinsmagning med 50 gæster, siger Paulie Melnyk.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT