Brygmester stopper efter 18 år i Svaneke

Brygmester stopper efter 18 år i Svaneke
Jan Paul stopper hos Svaneke Bryghus. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | 31. MAJ 2023 • 07:58
NOTITS
31. MAJ 2023 • 07:58

Efter 18 år hos Svaneke Bryghus har Jan Paul lyst til nye udfordringer og mere frihed til at rejse, og han fratræder derfor sin stilling som brygmester med udgangen af august. Det oplyser Svaneke Bryghus i en pressemeddelelse.

Jan Paul har brygget i omegnen af 200 forskellige øl for Svaneke Bryghus, og bryghuset kalder hans store ekspertise og passion for ølbrygning for en afgørende faktor for Svaneke Bryghus historie og nuværende position i markedet.

– Der er ingen tvivl om, at Jan Paul har været et kæmpe aktiv for Svaneke Bryghus. Han har i den grad været med til at udvikle og præge bryggeriet, som jo i dag er et helt andet sted end da han startede for 18 år siden, udtaler Steen Jespersen, som er administrerende direktør for Svaneke Bryghus i pressemeddelelsen.

– Jan Pauls enorme viden om ølbrygning og gæren har været til en uundværlig ressource, men jeg har også respekt for, at Jan Paul vil udbrede sin viden og ud i verden, og mon ikke, at vi også selv vil gøre brug af hans kompetencer i fremtiden.

Jan Paul var også med da det nuværende bryggeri blev opført i udkanten af Svaneke. 

Den afgående brygmester brænder for bæredygtig omstilling, og han har ifølge bryggeriet haft en stor rolle i Svaneke Bryghus' grønne omstilling.

Den viden vil han nu bringe ud i bryggeriverden, som freelancekonsulent med speciale i mikrobiologi og grønne teknologier i brygbranchen. Næste stop er et bryggeri i Georgien, og Jan Paul flytter derfor fra Bornholm i en periode.

– Hos Svaneke Bryghus har der altid været højt til loftet, og jeg har haft meget frie tøjler til at udvikle og skabe øl, som jeg mener, de skal være. Jeg er meget taknemmelig for den tillid, jeg har fået fra ejerkredsen til at skabe rammerne for et godt og velfungerende bryggeri, og jeg er helt tryg ved at overlade brygningen til mit team af dygtige bryggere, siger Jan Paul, som et par måneder endnu bærer titlen som brygmester på Svaneke Bryghus.

Nu vil bryggeriet bruge den kommende tid til at afsøge fremtidens brygger-setup og finde den helt rigtige person, som fremadrettet kan tegne bryggeriet.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?