Beof vil oprette nyt selskab

Beof vil oprette nyt selskab
Der skal sættes turbo på den grønne omstilling, mener Beof. Arkivfoto
NYHED | 15. SEP 2024 • 17:31
NYHED
15. SEP 2024 • 17:31

Beof ønsker at oprette et nyt selskab for at sætte yderligere skub i den grønne omstilling på Bornholm.

Bornholms Energi & Forsyning vil oprette et nyt datterselskab, der skal investere i mindre anlæg, der producerer vedvarende energi som solceller, vindmøller og batterier.

Det skriver forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

Det skert i erkendelse af, at det kræver ressourcer og fokus at gennemføre de rigtige grønne investeringer. Målet er at skabe vækst og udvikling på Bornholm ved at sætte yderligere skub i den grønne omstilling af øens energisektor.

Beof vil gennem selskabet finde projekter og partnere, der sammen med Beof kan levere 50MW grøn strøm inden udgangen af 2035. Et solcelle-anlæg på 50MW kan for eksempel producere 55 GWh, svarende til 22 procent af Bornholms samlede el-forbrug på et år.

Investeringerne skal være med til at sikre, at Bornholms Regionskommune når i mål med sin energistrategi, herunder at strøm- og varmeproduktionen i kommunen i 2032 er fossilfri.

Selskabet skal desuden bidrage til kommunens delmål om at opsætte solceller svarende til 50 MW på Bornholm realiseres.

– Med et bornholmsk ejerskab sikrer vi, at værdien af den grønne strøm giver værdi for Bornholm og bornholmerne. Med selskabet styrker vi den grønne omstilling på øen, vi skaber lokal vækst og arbejdspladser, og så får vi mulighed for at investere i tiltag, der samtidig skal holde prisen nede for vores forsyningskunder. Det gælder både forsyningen af el, vand, varme og spildevand, siger Claus M. Andersen, administrerende direktør i Beof.

Kommunalbestyrelsen skal behandle sagen torsdag den 19. september.

Kapitalen til investeringerne stammer blandt andet fra salget af el-nettet til EWIII i 2021.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT