Avisen fik overskud efter flere års underskud

Avisen fik overskud efter flere års underskud
Chefredaktør og direktør Kristoffer Gravgaard er stolt af årets resultat på Tidende. Foto: Tommy Kaas
NYHED | 28. MAR 2023 • 19:30
Af:
Redaktionen
NYHED
28. MAR 2023 • 19:30

Det er lykkedes Bornholms Tidende at komme ud af 2022 med sorte tal på bundlinjen efter flere år med millionunderskud. Det kom frem tirsdag på avisens generalforsamling.


2022 var et hårdt år for Tidende. Ukrainekrigen og den deraf følgende energi- og forbrugerkrise påvirkede markedet for annoncer og avisabonnementer på Bornholm negativt.

Alligevel kommer Bornholms Tidende ud af 2022 med et overskud på 98.661 kroner efter skat. Renser man resultatet for de særlige ekstraordinære udgifter og indtægter er den rene drift af avisen forbedret med fire millioner kroner i forhold til året før.

Den store ændring er en følge af Tidendes omlægning i 2021, hvor avisen gennemførte en omorganisering med øget fokus på abonnementer, journalistik, digital omstilling og overskudsgivende produkter.

Tidende har i 2022 stoppet distributionen af tilbudsaviser, effektiviseret distributionsforretningen, sammenlagt ugeavisen Bornholm med dagbladet Bornholms Tidende, effektiviseret al produktion og udviklet abonnementsforretningen. Det har skabt markant færre udgifter og øget omsætningen på både annoncer og abonnementer i og på dagbladet.

– Vi er meget stolte af den turn around, vi har sat i søen på Tidende. Det har været en kæmpe ændring for bude, sælgere, administration og redaktion. Det har krævet en stor indsats fra alle, og det giver nu et nødvendigt positivt resultat, siger bestyrelsesformand Peter Brandt Koefoed om året, der er gået.

Last og brast

Han fremhæver, at specielt annoncører og abonnenter har æren for Bornholms Tidendes positive resultat.

– Æren for det gode resultat skyldes i den grad, at abonnenterne trods forbrugerkrisen har stået last og brast med Tidende, og annoncørerne fortsat bruger Bornholms dagblad på print og net til at kommunikere med kunderne på Bornholm, siger formanden.

Bornholms Tidende er i 2022 faldet med 162 betalende abonnenter svarende til 2,7 procent. Det er en markant opbremsning i forhold til de seneste 14 års fald på gennemsnitligt 500 abonnenter pr. år. Samtidig har 2022 budt på en mærkbar vækst i den digital brug af Tidende.dk og en øget efterspørgsel på kombi-weekendabonnementet med fuld digital adgang hele ugen og den store weekendavis leveret i aviskassen sammen med Berlingske Tidende om lørdagen.

– Det har været en stor omstilling for alle på og omkring Tidende, som langtfra har været nem eller er slut. Den markant bedre drift er et resultat af indsatsen, og det er vi rigtig stolte af, siger chefredaktør og direktør Kristoffer Gravgaard.

Bornholms Tidende er primært ejet af Fonden Bornholms Tidende, der tirsdag besluttede at lade overskuddet blive i selskabet med henblik på konsolidering.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Timeprisproduktet, Det Frie Valg, er denne dag 67 procent billigere end kvartalsprisproduktet, Det Enkle Valg. Overvejer du at skifte, så tøv ikke med at ringe 56 90 00 00 og få en kvalificeret elsnak. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.14.

Bornholms energi og forsyning