Ude på arbejdspladserne er det nemlig ofte en enkelt eller få medarbejdere, der brænder for emnet, og håbet er derfor, at de gennem netværket vil kunne styrke sig i et fællesskab på tværs af husene.
– Målet er, at medarbejderne i netværket vil kunne finde inspiration hos hinanden, holde oplæg om gode tiltag eller projekter, der er foregået i de enkelte huse, styrke kendskabet til relevante samarbejdspartnere i nærområdet, fortælle og vise gode udflugtsmål med mulighed for forskellige temaer for hinanden. Men det er også at dele de udfordringer, som man kan stå overfor og sammen finde nye indfaldsvinkler, forklarer ledergruppen, som består af pædagogiske ledere fra Søstjernen, Skatteøen og Gudhjem Børnehave og Vuggestue.
Lene Keil er faglig pædagogisk leder i børnehuset Søstjernen i Rønne, og hun har valgt at være med til at stå for det nye netværk, fordi hun mener, det er vigtigt, at man får viden om, hvordan måden man agerer i naturen har indflydelse på andres oplevelse også.
– Barnet, der lærer at rydde op efter sig selv i naturen eller samle plastisk og affald op på turen, vil naturligt indgå i dialogen om, hvorfor vi gør, som vi gør, og har dermed taget de første indledende skridt til bevidsthed om bæredygtighed, siger Lene Keil
Hun vil gerne give børnene gode naturoplevelser og lære dem, at de med respekt og hensyntagen helt lavpraktisk er med til at passe på naturen for både dyr og insekter.