Vi lever længere og bedre

SYNSPUNKT | ABONNENT | 12. SEP 2023 • 19:00
Af:
Danny Christensen
Kredsformand for Danske Seniorer
Allinge
SYNSPUNKT | ABONNENT
12. SEP 2023 • 19:00

Det er som om man skal frygte seniorlivet. Men sandheden er også, at seniortiden kan være nogle af de bedste år, vi overhovedet får

Vi skal i fremtiden ikke blot leve længere, men så sandelig også bedre.

Det viser indtil flere undersøgelser. Alene de seneste årtier er den gennemsnitlige levetid herhjemme steget med over fire år. Alligevel bliver vi overhalet markant af både vores skandinaviske naboer og også af flertallet af vores andre vesteuropæiske nabolande, der alle har en væsentlig længere levetid. Og de lever endda også nogle sundere liv.

Det er for os alle enormt vigtigt, hvordan vi tilbringer de sidste ekstra år af den tid, der altså nu også for os danskere trods alt bliver længere og længere. Den sidste tid skal udfyldes med gode venner, familie og sunde livsbekræftende aktiviteter. De fleste af os ved jo godt, at det sunde livsforlængende liv betyder, at vi må og skal give afkald på mængden af ??tobak og alkohol. Dette er altså et faktum. Og at vi skal holde vægten nede og spise sundt og varieret.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?