Støjgener i sommerlandet

LÆSERBREV | ABONNENT | 22. JUL 2022 • 14:00
Af:
Niels Roager Larsen
Fuglesangsvej 13
Rutsker
LÆSERBREV | ABONNENT
22. JUL 2022 • 14:00

Det ville være fornuftigt at mindske antallet af helikopterflyvninger, mener Niels Roager Larsen.

Efter den redaktionelle linje, som Tidendes redaktør har meldt ud, er det vist ikke så populært at kritisere de gener, som visse dele af turistindustrien medfører, både for fastboende og for turister, der tager til Bornholm for at nyde freden og roen.

For nu at bruge et konkret eksempel: Hver dag drøner en hellikopter fra Hasle hen over landskabet og vender tilbage fra Hammeren kort efter. Dette sker to til tre gange i timen stort set hver dag. Det er altså ikke kun gamle, sure fastboende som undertegnede, der forstyrres af det. Jeg har hørt turister undre sig over, at det er tilladt.

De fire-fem mennesker, der synes, det er en herlig flyvetur, generer samtidig utallige mennesker, og ikke mindst fordi man ikke kan se en ende på det.

Nu har helikopterpiloten tilsyneladende et vellønnet job, og flyvningerne er nærmest kun en hobby. Desuden kommer de indtægter, han har fra sin virksomhed, kun i meget ringe grad Bornholm til gode, da han jo ikke betaler sin skat her. Så på hvilken måde gavner dette øen og turismen?

Et forslag (der måske også kunne bruges i andre sammenhænge): Hvorfor ikke begrænse flyvningerne til to eller maksimalt tre dage om ugen? Og også i et begrænset tidsrum om dagen. Det ville alle måske kunne leve med. Og CO2-regnskabet ville blive mindre belastet. Bornholm markedsfører sig jo på at være både "bright" og "green", så selv om denne løsning langtfra er grøn, så er det dog et skridt på vejen.