Slagteriet er lige nu plaget af, at svineproduktionen er lav på grund af sygdom hos producenterne. Det betyder alt andet lige, at man kan undvære cirka 40 mand i produktionen. Det vil være naturligt for en almindelig virksomhed at tilpasse omkostningerne til behovene og spare de 40 mand, når indtægterne, og opgaverne mangler.
Men på slagteriet ved man, at hele konstruktionen med et lokalt slagteri på Bornholm er bundet op på, at man skal have en meget høj produktion af svin. Når sundheden er tilbage i staldene, skal antallet af slagtesvin op igen, og så skal slagteriet kunne slagte dem. Ellers går kabalen ikke op, og Bornholm kan ikke have slagteri i den størrelsesorden.
Til den tid vil man mangle arbejdskraft, hvis man skærer ned nu. I givet fald skal man ud og konkurrere med det øvrige arbejdsmarked om kræfterne med risiko for, at det ikke lykkedes. Arbejdskraften er i forvejen skrumpende på grund af de mange modne arbejdstagere, der går på pension i den kommende tid.