Stor ros til lokale svineproducenter

NYHED | ABONNENT | 1. JUN 2023 • 11:00
NYHED | ABONNENT
1. JUN 2023 • 11:00

Aftalen mellem slagteriet og øens svineproducenter møder stor ros fra Ole Wehlast, som er formand i Fødevareforbundet NNF.

At de bornholmske slagtegriseproducenter og smågrisproducenterne har afsat en ramme på 1,7 millioner kroner, der skal bruges til at kompensere de bornholmske slagteriarbejder for lukkedage, glæder formanden for slagterimedarbejdernes forbund NNF, Ole Wehlast, som endda mener, at resten af landets svineproducenter kunne lære noget af det.

– Én ting er den konkrete, økonomiske håndsrækning, der betyder, at vores medlemmer ikke behøver frygte konsekvenserne af sommerens lukkedage. Noget andet er signalet, som de bornholmske griseproducenter sender. Det kunne svineproducenterne i resten af landet lære meget af, konstaterer Ole Wehlast i en artikel, som Fødevareforbundet NNF har bragt.

Den nye aftale landede tirsdag formiddag, og her er man blevet enige om, at fordi svinebestanden på øen er blevet lavere som følge af tilfælde af PRSS-virus, så vil man fastholde slagterimedarbejderne ved at give dem løn de dage, hvor slagteriet er lukket som følge af mangel på grise. Det er godt, at svineproducenter og slagteri hjælper hinanden, og det kunne resten af landet lære af, mener forbundsformanden.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.