Klubberne er et forebyggende tilbud. De modvirker konflikter, ensomhed og mistrivsel. De børn som er svage i skolen, får mulighed for at folde deres sociale evner ud overfor vennerne, så vennerne ser det hele menneske og ikke kun den dreng eller pige, som ikke kan stave eller regne lige så godt som de andre. Og børn som er gode fagligt, men halter i de sociale kundskaber kan lære, hvordan man begår sig socialt. Alle børn har brug for et positivt fællesskab, hvor de ikke bliver mødt af krav om læring og test.
Et klubtilbud på mellemtrinnet danner også en kultur, hvor man går i klub efter skole. En kultur, som børnene kan tage med videre i 7. til 9. klasse i ungdomsklubberne, som har en særlig vigtig opgave i forhold til at forebygge mistrivsel, misbrug og kriminalitet. Ungdomsklubberne på Bornholm skal også udvides og kvaliteten af tilbuddene gentænkes.
Hvad så nu?
Kære politikere, der er ingen tvivl. I skal igangsætte og finansiere et klubtilbud til mellemtrinnet på hele Bornholm. Vi har et forslag, som I gerne må kopiere. Vi kan garantere, at der er mange vælgere i det.
Bornholms klubtilbud for børn på mellemtrinnet skal have uddannede klubpædagoger, som sikrer kvaliteten af tilbuddet og ligger i umiddelbar nærhed af folkeskolerne, så børnene kan gå derover efter skole. Én klub i hver af de byer, hvor der er folkeskoler: Nexø, Aakirkeby, Hasle, Allinge og Rønne. Klubben i Rønne bliver selvsagt en del større, da den skal kunne rumme flere skoler. Men det er kun godt og sjovt for børnene at mødes på tværs af skoler. Klubberne skal ligesom SFO’en ikke være åbne ret længe. Fra skolen slutter og så til en 17-18-tiden mandag til fredag. Klubberne kunne også have morgenåbent, hvis der er et behov for det. Der kunne også være aftenarrangementer, weekendarrangementer og sommerkolonier i klubberne, som man også har det i resten af landet.