Sammen om hestene i Rutsker Højlyng

Sammen om hestene i Rutsker Højlyng
LEDER | 14. MAR 2023 • 05:30
LEDER
14. MAR 2023 • 05:30

Det er dejligt at følge den stærke opbakning til Bornholms Hesteinternat Mosekær. Den styrke kan vi dyrke til endnu mere.

Bornholms Hesteinternat på det gamle slagteri Mosekær er en rørende historie. Mette Møller elsker heste og har sat sig for at hjælpe gamle udslidte heste med en værdig alderdom.

Når hestene har tjent deres ejere igennem et langt liv, kan de ende deres dage hos Bornholms Hesteinternat Mosekær og få en god alderdom.

Det er dejligt at tænke på, at også heste får en god og værdig alderdom, men desværre er Mette Møllers koncept ikke økonomisk stærkt. Der er ingen markante indtægter, og udgifterne stiger i disse tider. Hvad gør man så?

Mette Møller rakte ud.

Søndag sendte hun et nødråb på internettet med mobilpay- og kontonummer for at kunne betale bjerget af regninger og fortsætte sin hestekærlige gerning, og det virkede. På et døgn er det lykkedes hende at rejse over 80.000 kroner til plejehjemmet for heste.

Den vilde støtte fra mange forskellige er et flot billede på, hvad vi også kan udrette sammen. Vi kan hjælpe hinanden, når det gælder, så kongens foged ikke kommer og lukker stalden.

Mosekær mangler stadig en langsigtet løsning, men historien om hesteinternatet er et dejligt billede på den nærhed og hjælpsomhed, som Bornholm rummer. Vi kender hinanden, og vi vil gerne have de gode initiativer til at fungere - også selvom vi selv skal hjælpe lidt til.

I en verden, hvor mange problemstillinger dagligt serveres for os af ihærdige og kritiske medier, kan det let blive for meget med alle de udfordringer.

Her kan dyrs trivsel være et godt fristed, og man kan føle glæde ved at sikre dem et værdigt liv, som Mette Møller dagligt kæmper for.

Det er rigtig godt og fortjener stor respekt.

Den næstekærlighed skal vi også huske, når det gælder vores egne artsfæller. Selvom det gode og det onde er langt mere komplekst, når det gælder mennesker frem for dyr, så skal vi også støtte op om initiativer, der hjælper vores medmennesker.