Leder: Godt gået, René Danielsson

Leder: Godt gået, René Danielsson
René Danielsson skal være social- og sundhedshjælper. Foto: Berit Hvassum
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 18. JAN 2022 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
18. JAN 2022 • 05:30

Stemmeslugeren i Klemensker viser vejen, når han bryder med Forsvaret og stolt marcherer ind i hjemmeplejen.


René Danielsson fra Dansk Folkeparti meldte i weekenden, at han skifter sit maskuline job i Forsvaret ud med et historisk kvindefag. René Danielsson skal være social- og sundhedsassistent og starter sin uddannelse allerede i denne uge.

Man kan frygte, at han som Danske Folkepartis magtfulde udvalgsformand for netop Bornholms Regionskommunes social- og sundhedsudvalg kan misbruge sin position til egen vinding. Han skal være ansat i den ældrepleje, han også er med til at styre. Udvalget udstikker en del af rammerne for den arbejdsdag, René Danielsson fremadrettet kommer til at have. Det er heldigvis ikke René Danielssons motivation for at skifte.

 

Ældrepleje er et super vigtigt og meningsfuldt job, hvor man hver dag er med til at gøre en stor forskel for sine medborgere.

 

Inden planen blev lagt, har han tjekket med kommunen, der siger god for modellen. Som social- og sundhedsassistent i Bornholms Regionskommune er man ikke leder, og det forsimpler situationen en del.

Renés partimedlem Jess Persson har en mere vanskelig position som formand for Rønne Havn og kaptajn hos en af havnens største kunder, Bornholmslinjen. Men i begge tilfælde gælder det, at deres ansvarsområder på jobbet ikke rummer beslutningerne i forhold til netop havn eller kommune. Når det ligger helt klart, er det i stedet en fordel at have passionerede politikere, der har førstehåndsviden fra den verden, som de er med til at forvalte og udvikle.

René Danielsson har ofte identificeret sig med Forsvaret i den bornholmske offentlighed. Hans argument for at bryde med organisationen er, at han ikke kan forsvare den måde, vi behandler vores soldater på, og at ledelsen af karrierehensyn ikke vil sige sandheden.

Livet er for kort og arbejdstiden for lang til at kæmpe for et arbejde, som man ikke kan forsvare. Netop på det danske arbejdsmarked, hvor lønningerne er høje, skal vi kunne stå på mål for vores arbejde for at kunne bidrage og skabe høj værdi.

Når René Danielsson vælger at gå ind i social- og sundhedsområdet her på Bornholm, fortjener det ekstra respekt. Området er traditionelt set ikke det mest prestigefyldte. På Bornholm mangler vi lige nu masser af social- og sundhedsassistenter.

Når en kendt, dedikeret og populær bornholmsk personlighed som René Danielsson vælger at gå fuldt ud ind i ældreplejen, sender han et klart signal om, at ældrepleje er et super vigtigt og meningsfuldt job, hvor man hver dag er med til at gøre en stor forskel for sine medborgere. En forskel, der ikke kun skal gøres af kvinder.

Renés stolte melding tegner lyst for den bornholmske hjemmepleje. Godt gået, René Danielsson.