Leder: Flere mennesker og færre mursten

Leder: Flere mennesker og færre mursten
Det vil også være næsten umuligt for det nye flertal at se vælgerne i øjnene, hvis de skulle vælge at bygge nyt på Snorrebakken. Men de er uenige om, hvordan man løser det problem, som nedlæggelsen af den nye fløj med sine cirka 140 arbejdspladser giver. Foto: Jacob Jepsen
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 12. JAN 2022 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
12. JAN 2022 • 05:30

De første revner i fundamentet under borgmester Trøst er allerede ved at vise sig i kommunalbestyrelsens anden leveuge.

 

Mennesker eller mursten lød den succesrige parole, da oppositionen fra både venstre- og højrefløj røg Socialdemokratiet og til dels Venstre ud af borgmesterkontoret på Ullasvej. De triste sager om dårlige forhold for børn og kommunens økonomiske udfordringer skulle løses ved at prioritere mennesker frem for mursten. Konkret skulle det nye rådhusbyggeri på Snorrebakken opgives.

Da den usædvanlige konstellation af Dansk Folkeparti og Enhedslisten gik ud af forhandlingslokalet i Green Solution House på valgnatten sammen med Kristendemokraterne og De Konservative var budskabet, at gruppen var helt enige om at opgive nybyggeriet på Snorrebakken.

Det er gruppen stadigvæk.

Det vil også være næsten umuligt for dem at se vælgerne i øjnene, hvis de skulle vælge at bygge nyt på Snorrebakken. Men de er uenige om, hvordan man løser det problem, som nedlæggelsen af den nye fløj med sine cirka 140 arbejdspladser giver. Cirka halvdelen findes ved at beholde Center for Økonomi og Personale i Nexø, og en del kan ifølge Enhedslisten og Konservative findes ved at modificere flytteplanerne i Tejn. Men her har Dansk Folkeparti en anden holdning. Ifølge partiets stemmesluger, René Danielsson, skal flytteplanerne i Tejn gennemføres af hensyn til hjemmeplejen og Bornholms Museum. Det står nemlig til at rykke ind i Tejn.

Tidligere har Enhedslisten og Dansk Folkeparti haft hver deres modsatte løsning på kommunens rådhusproblemer. Enhedslisten har ønsket kommunale bygninger fordelt over hele øen, mens Dansk Folkeparti oprindeligt gik ind for et superrådhus, som kommunen skulle leje sig ind i. I kampen for vælgernes gunst og det store fokus på børn og svage i valgkampen har parterne fundet hinanden og skabt grundlaget for det nye borgmestervalg.

Foran os ligger nu fire år med store ideologiske udfordringer, som dygtige politikere kan løse. Det bliver hårdt arbejde, og det er bekymrende, at vi allerede i den nye kommunalbestyrelses anden leveuge ser de to store partier bag borgmesteren udstille deres uenighed offentligt. Der bliver brug for rigelige mængder af den ordentlighed, som partierne i december brugte som moralsk kompas til udarbejdelsen af grundlaget for deres samarbejde om Bornholm. Den ordentlighed vil forhindre dem i at bygge nyt på Snorrebakken, selv hvis det viser sig, at det pragmatisk set er det mest fornuftige.