Leder: Club Rising får Bornholm til at skinne

Leder: Club Rising får Bornholm til at skinne
Kim Andersen lancerede i sidste uge Club Rising, som han er koordinator for. Musikklubbens koncertrække kommer til at finde sted i Raschs Pakhuz. Arkivfoto: Berit Hvassum
LEDER | ABONNENT | 24. JAN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
24. JAN 2022 • 05:30

Den nye musikklub i Rønne er en vigtig del af fremtidens Bornholm

Festivalen Rising er blevet til Club Rising med metalkæmpen Kim Andersen som nøgleperson. Den tidligere Nexø-festival skal nu åbnes for alle, der har mod på at høre morgendagens musik. Det bliver indiemusik, spritnye navne og guldklumper fra P6, inden de for alvor slår igennem, der går på den intime scene i Raschs Pakhuz i Rønne.

Konceptet er ubegribeligt billigt. Alle, der har meldt sig ind på klubbens facebookside, kan opleve koncerter til 30 kroner i Raschs Pakhuz.

Puls på kajen, lave priser og ny spændende kultur. Det er næsten for godt til at være sandt. Derfor vil vi gerne hylde Kim Andersen og hans allierede for deres nye planer for Bornholm.

Uden mennesker og kultur er vi bare en stor klump sten i Østersøen – med uimodståelig natur. Men menneskene og kulturen får stenen til at flyve.

Det er gjort med den rige mængde af kunsthåndværkere og billedkunstnere, der i århundreder har skabt guldkorn på øen. Den vilde opbakning til museumsforeningen med cirka 5.000 medlemmer er også et eksempel på vores stærke kultur.

Men kultur og mennesker udvikler sig, og Bornholm skal følge med, når vi vil være øen, hvor den efterspurgte arbejdskraft har lyst at lægge deres skattekroner. Her er Musikhuzet, Wonder, Gæsten og Daniel Mühlendorffs nye spillehus-planer i Tejn alle sammen stærke arnesteder for vores samtidige og fremtidige kulturliv.

Nu har vi fået endnu et. Club Rising spotter talenter fra hele landet, før de bliver store, og serverer dem for målgruppen ’alle aldre’ på Bornholm. Reelt kommer der nok flest unge i klubben. Men signalet om, at alle er velkomne, er vigtigt.

Hvis vi skal gøre det attraktivt for unge at blive på Bornholm med deres uddannelser eller få de helt unge familier til at kunne se sig selv med en lysegrøn fremtid på Bornholm, så er kulturtilbud en vigtig del af de fristelser, der skal til.

Den slags kan ikke løftes rent kommercielt i vores lille samfund. Derfor er det ualmindelig godt, at Kim Andersen og hans frivillige kumpaner er trukket i arbejdstøjet og giver os Rising.

Gennem engageret sammenhold om Bornholm kan vi få klipperne til at flyve. Kim Andersen og hans Club Rising er en god startbane for vores kommende lette eventyr.

 

Chefredaktør Kristoffer Gravgaard