Kaas: Olé!

Kaas: Olé!
LEDER | 4. MAR 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
4. MAR 2024 • 05:30

Her er endnu en grund til at glæde sig til sommer, når Bornholm får en ny festival, som skal rejse penge til et helt særligt formål.

En ny festival til fordel for Børnecancerfonden og Smilfonden ser dagens lys, når Christina og Anders Mahler til sommer byder på fest og god musik for store og små i Rønne.

Vi fortalte historien i lørdagsavisen, og udover at det selvfølgelig er dejligt med et nyt, flot bornholmsk initiativ, rummer historien om Olé Festival, som den hedder, et menneskeligt niveau ud over det sædvanlige.

Parret fra Rønne fik for et års tid siden en besked, som alle forældre frygter: Deres etårige søn havde fået kræft, og det skulle pludselig gå rigtig, rigtig hurtigt med at få sønnen Ole til Rigshospitalet, så behandlingen kunne sættes i gang. Vi kunne i lørdagsavisen leve os ind i det kaos, der må opstå i sådan et kølvand, da Christina og Anders åbent fortalte om nogle af de både følelsesmæssige og praktiske ting, man står med i sådan en proces, og det er fantastisk nyt, at der hér et år senere er gode blodprøver og højt humør at spore hos Ole og resten af Mahler-familien.

At de to forældre sideløbende med sønnens kræftforløb har formået at få ideen til en festival og oven i købet lave aftaler med tivoli, musikstjerner og mange andre, er enormt inspirerende og beundringsværdigt.

Det kræver jo en stor mængde planlægning og koordinering at stable en festival på benene. At kunne gøre det i dén situation viser en helt utrolig viljestyrke.

Det er et eksempel på en familie, som på vej ind i mørket insisterer på at få øje på lyset. En familie, der har evnen til at finde glæde midt i modgang og sætter sig for at skabe håb – også for andre familier, der står i lignende situationer.

Bornholms nye festival, der efter planen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, fortjener ligesom familien Mahler opbakning og medvind, og der er grund til at glæde sig til sommer, når musikken spiller, og Ole bliver til Olé.