Kaas: Hvor blev de billige billetter af?

Kaas: Hvor blev de billige billetter af?
LEDER | 30. SEP 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
30. SEP 2024 • 05:30

Bornholmslinjen praler ofte med sine billige billetter, som starter ved 99 kroner for bil plus fem. Men – lang næse! – de er i dén grad udsolgt resten af året, fordi rederiet ikke har kunnet sælge sine dyre billetter som budgetteret i sommer.

498 kroner retur for en smuttur til Ystad. Mindst! Det er virkeligheden for os resten af året, fordi Bornholmslinjen i sommer ikke har solgt nok af de dyre billetter.

Det kunne Tidende fortælle i lørdagsavisen, efter at vi havde taget en tur i rederiets bookingsystem for de resterende måneder af 2024. Ikke én dag kan du komme til Ystad for under 249 kroner, hvis du skal have bilen med, og da prisen er mindst den samme, når du skal hjem igen, kommer du altså ikke på tur uden at skulle hoste op med en plovmand.

Bornholmslinjen forklarer, at man i det dårlige juni- og julivejr ikke har kunnet sælge dyre billetter nok til turisterne, og derfor kommer vi på Bornholm til at betale dén regning.

Og det er Bornholmslinjens såkaldt dynamiske prisstruktur i en nøddeskal: Vi kan ikke regne med noget som helst, og vores samfundsbegrundede sejlads er totalt underlagt det kapitalfondsejede selskabs skruen op og ned på billetpriserne.

Rederiet refererer selvfølgelig til den gennemsnitspris, man skal ramme. Gider nogen fortælle de gode folk i Aarhus, at Bornholmslinjen gerne må ramme under gennemsnitsprisen, når året er gået? Altså, hvis Bornholmslinjen ikke har kunnet sælge billetter som budgetteret i sommer, så kan Bornholmslinjen jo vælge selv at æde det tab. Men det gør de selvfølgelig ikke.

Bornholmslinjen praler ofte med sine billetpriser, der starter på 99 kroner for bil plus fem, men dem må vi i hele resten af 2024 kigge langt efter. Passagerforeningens næstformand siger til avisen, at han frem mod det næste udbud vil kæmpe for, at vi som bornholmere bliver forskånet for den her dynamiske prisstruktur, og dét er en rigtig god tanke. Lad os få de gennemsigtige priser tilbage.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT