Kaas: Et bornholmsk navn på postkassen

Kaas: Et bornholmsk navn på postkassen
LEDER | 19. FEB 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
19. FEB 2024 • 05:30

Hotel Hammersø i Sandvig skal fortsat være et familieejet foretagende. Det er slet ikke dårligt i en tid, hvor familien bag hotellet sikkert kunne blive hovedrige af at sælge det.

I mere end 80 år har der stået familien Kjær på postkassen på Hammershusvej 86 – den fornemme adresse på Sandvigs søbred, hvor Hotel Hammersø har til huse. Og også i de kommende år har familien bag det pragtfulde hotel sikret sig, at man fastholder den kontinuitet og stabilitet, der ligger i, at ejerskabet forbliver på egne hænder.

Lørdag kunne Tidende fortælle, at tredje generation i form af datteren Ninette Kjær bliver eneejer af hotellet, efter at hun siden 2017 har været en del af driften, og det er godt nyt, at vi stadig formår at fastholde de her mindre, familieejede størrelser i vores turisme – og erhvervsliv generelt.

Det skorter helt sikkert ikke på købstilbud, når man har en forretning af Hotel Hammersøs størrelse på nutidens Bornholm. Rigtig mange pengestærke investorer står klar med den helt store pengepung for at komme ind og være en del af den bornholmske succes, og man må formode, at nogle af dem har banket på døren på Hammershusvej 86 for at spørge til prisen. Men når der bliver sagt nej tak til den slags tilbud, sikrer vi, at vi på Bornholm stadig er herre i eget hus mange steder.

Når det er sagt, så er de vitaminindsprøjtninger, som de udefrakommende investorer nogle gange kommer til Bornholm med, ikke så sjældent ganske lukrative for lokalsamfundet. Tag Hotel Nordlandet, som blomstrer. Siemsens Gaard bliver også drevet flot videre med masser af gode tiltag. Det gamle Hotel Sandvig blev lavet om til The Falcon Hotel og fik det, som man vist roligt kan betegne som en kærkommen make over. Og mange andre steder har vi nydt rigtig godt af, at der er kommet friske kræfter til.

Men det skaber selvfølgelig noget lokal stolthed, når vi formår at klare os selv, og det er et kvalitetsstempel, når en familievirksomhed kan fremvise en flot historie, der går mange år tilbage.

Ninette Kjær oplyser til Tidende, at ejerskiftet på Hotel Hammersø ikke indebærer nogen ændringer i hotellets drift, og derfor er det bare at ønske tillykke med købet og rigtig god arbejdslyst.