Kaas: De frivilliges løbefest

Kaas: De frivilliges løbefest
LEDER | 22. JUL 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
22. JUL 2024 • 05:30

Velkommen til Danmarks bedste løbeterræn. Velkommen til løbefest. Velkommen til den fantastiske uge 30 på Bornholm.

En folkefest løber(!) af stablen i denne uge. Langt mere end 2.000 motionister snører traditionen tro løbeskoene i uge 30 og gør klar til fem smukke og hårde etaper i det bornholmske landskab.

Vi kan byde på det hele: Hurtige, flade kilometer, tunge skridt i sandet, høje og udmarvende bakker – i to dage faktisk – og afslutningsvist 10 flade kilometer i øens største by.

Jo, løbeugen er over os, og vi har alle rigtig god grund til at glæde os over den.

Det er i høj grad de frivillige, der skaber Etape Bornholm. 120 af arrangørklubben Viking Atletiks egne medlemmer, pårørende og venner af huset er i sving. Derudover er hjælpere fra Hasle IF, Bornholms Cycle Club, Nyvest-skytterne, Lions Club, Viking Petanque, Viking Fodbold samt frivillige fra politihjemmeværn og samaritterne med til at få det her store arrangement op at køre.

Ligesom de mange løbere, der skal ud i en kraftpræstation for at komme igennem etaperne de kommende fem dage, så skal også de mange frivillige ud at levere deres bedste – og det gør de.

Det er et monument af et bornholmsk arrangement, vi er vidner til i uge 30. Etape Bornholm har vist sig som en sand katalysator for udvikling og fællesskab, og ud over at bidrage særdeles positivt til klubkassen hos arrangørklubben Viking Atletik står den hvert år for en økonomisk indsprøjtning til hele Bornholm.

For når løbere og deres familier fra nær og fjern hver sommer strømmer til Bornholm for at være med i Etape Bornholm, medfører det en betragtelig meromsætning hele øen rundt.

Den bornholmske løbeuge er med andre ord mere end bare et løb. Startskuddet går til en festlig uge, hvor folkesundheden fremmes, hvor fællesskaber styrkes, og hvor alle er med til at bidrage til Bornholms udvikling.

Rigtig god løbeuge.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT