Ja tak til havneprojekt i Nexø

Ja tak til havneprojekt i Nexø
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
SYNSPUNKT | ABONNENT | 21. MAR 2023 • 19:18
Af:
Birte Skot-Hansen
Paradisvej 39
Nexø
SYNSPUNKT | ABONNENT
21. MAR 2023 • 19:18

Vi er mange i Nexø, der ikke kan se, at disse fleksboliger vil skade Nexø by som helårsby

I lørdagens (18/3) Bornholms Tidende kom de første spæde politiske udmeldinger om støtte eller ikke støtte til dette store og ambitiøse væksttiltag på den attraktive industri- og havnegrund i Nexø.

Projektet har nu seriøse investorer i Gefion Group og indeholder små forretninger og 100 boliger fordelt med 80 fleksboliger og 20 helårsboliger. Da Nexø by har bopælspligt, giver det anledning til politiske problemer og overvejelser.

Enhedslisten med Morten Riis i spidsen udtaler, at de står last og brast med bopælspligten.

De konservative og socialdemokraterne virker indstillet på at finde dispensationsmuligheder og kompromisser for at få gennemført projektet.

Bornholmerlisten virker positive for at finde en løsning.

DF og Venstre har ikke meldt noget ud endnu.

Bjarne Kirkegaard, som er politisk formand for Nexø Havn, udtaler: "Det handler om at bide til bollen nu, for gør man ikke det, så stopper showet!" Så det giver da forhåbninger om en tilladelse.

Vi er mange i Nexø, der ikke kan se, at disse fleksboliger vil skade Nexø by som helårsby, for projektet kommer til at ligge isoleret som et slags sommerhusområde på den unikke grund et stykke vej fra Nexø bymidte.

Her vil jo blive tale om en specifik tilladelse, som de nyopførte fleksboliger på Møllebakken i Svaneke også har fået, og ikke en generel accept af fleksboliger. Angsten for, at bopælspligten på øbasis vil smuldre, deler jeg slet ikke. Så jeg mener, at en tilladelse synes både fornuftig og forsvarlig.

Spørgsmålet er så nu. Skal der bygges 100 boliger, eller skal bopælspligten overholdes uden mulighed for at dispensere?

"Er fleksboliger på dette sted ikke bedre end en stor og tom industrigrund," har borgmesteren udtalt.

Jo, jo, jo... og vi krydser endnu engang fingre her i Nexø. Det har vi vel nok gjort i mange år omkring flere store planer, der aldrig er blevet til noget, på dette sted.

Vi trænger til det udviklingstiltag her på Østbornholm.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?