Hurra for dem, der passer godt på de små

Hurra for dem, der passer godt på de små
LEDER | ABONNENT | 30. JAN 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER | ABONNENT
30. JAN 2023 • 05:30

Forældrene er godt tilfredse med de bornholmske daginstitutioner. Nu skal vi bare have alle børnene med.

Forældre til børn i de bornholmske daginstitutioner er godt tilfredse.

Det kom frem i en ny analyse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets såkaldte benchmarkingenhed i sidste uge og var rigtig godt nyt for Bornholm.

Generelt på landsplan er tilfredsheden med dagtilbuddene faktisk god, men Bornholm viser sig sågar at ligge i den gode ende med en flot score på 4,35 ud af 5 mulige.

Både når det handler om dagpleje, vuggestue og børnehave ligger tilfredsheden på Bornholm over gennemsnittet til lands og i Region Hovedstaden, og det er en rigtig god markør for vores gode børneliv.

Vi, der er vokset op her, ved selvfølgelig, at der næppe findes et bedre sted i verden at træde sine barnesko, og det er rart, at vores pædagogiske personale understøtter dét med tilbud, som de små kan boltre sig i.

Analysen dækker de kommunale institutioner, og det er indiskutabelt godt nyt for kommunen – især med tanke på, at det blandt andet har haltet med at få afholdt samtaler i nogle af de sager, hvor børn ikke har det nemt.

Den historie kunne TV 2/Bornholm fortælle tidligere på måneden. En stikprøve har afsløret, at kommunen i en række børnesager kun i halvdelen af tilfældene havde holdt lovpligtige samtaler, og det er en bekymrende tendens.

For alt imens det åbenbart kører fint på overfladen med gode børnehaver og andre institutioner, så er der altså en bagside, som det er meget vigtigt, at vi får styr på.

Børnene kan blive de store tabere i de sager, hvor der ikke bliver taget ordentligt hånd om dem, og når Ankestyrelsen udtrykker kritik, som det er tilfældet i TV 2/Bornholms historie, så er der i den grad grund til at reagere.

Bornholm skal være et pragtfuldt sted at være barn – uanset om man kommer fra ressourcestærke familier, og det hele kører for én, eller om man har problemer af den ene eller anden art. Vi må gøre vores yderste for at dyrke det gode børneliv, sådan som de gør i Nexø Børnehus, Trilobitten, Klemensker Børnehus eller nogle af de andre bornholmske daginstitutioner, som scorer højt i den nye tilfredshedsundersøgelse.

Der er slet ingen tvivl om, at det pædagogiske personale, som for en stor dels vedkommende jo faktisk er uddannet her på Bornholm, går til deres arbejde med stolthed og en stor faglig integritet, og de fortjener og stor tak og det største klap på skulderen for at skabe en sjov, tryg og meningsfyldt hverdag for vores børn og unge.