Gravgaard: Pedersker brugs er en sand styrke

Gravgaard: Pedersker brugs er en sand styrke
LEDER | 11. DEC 2023 • 05:30
LEDER
11. DEC 2023 • 05:30

Vi skal handle og engagere os lokalt, som de gør i Pedersker. Det skaber liv og glæde.

I Pedersker Brugs blomstrer et fællesskab, der illustrerer, hvordan lokalsamfundets engagement kan holde små byer levende og attraktive.

Med kun 230 indbyggere har Pedersker skabt et unikt samlingspunkt gennem deres brugs og den populære strikkecafé. Dette initiativ, ledet af Lisa Mikkelsen og andre frivillige, er et lysende eksempel på, hvordan kreativ tænkning og fællesskabets styrke kan gøre en forskel. At bevare og støtte lokale butikker som Pedersker Brugs er essentielt, ikke blot for den økonomiske overlevelse, men også for at opretholde byens sociale og kulturelle kerne.

Indsatsen i Pedersker er et bevis på, at det ikke kun er købmanden, der skaber en levende by. Det er først og fremmest borgernes engagement. På Bornholm er vi heldige at have en rigdom af pensionerede og engagerede borgere, der holder de frivillige hjul i gang. Men for at sikre fortsat vækst og trivsel på øen er det afgørende, at flere i de yngre generationer og børnefamilier engagerer sig i lokalsamfundet. Ved at deltage aktivt i idrætsklubber, borgerforeninger eller lignende, skaber vi sammen et endnu bedre sted at bo på Bornholm og gør ’hele øen til min nabo’.

Det er essentielt, at vi husker på vigtigheden af de små dagligvarebutikker og andre lokale virksomheder. De er mere end blot handelssteder. De er hjertet i mange småsamfund. At vælge at handle lokalt, selv når det måske er billigere eller mere bekvemt at køre til større supermarkeder, er en investering i vores lokalsamfund og dermed i vores fælles fremtid som selvstændigt samfund.

Pedersker Brugs, med sin strikkecafé og brede vifte af aktiviteter, er en inspirerende model for, hvordan vi kan tænke innovativt og arbejde sammen for at styrke vores lokalsamfund. Lad os tage ved lære af Pedersker og arbejde sammen for at gøre Bornholm til et endnu mere dejligt sted at bo.
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning