Flag for flagdagen

Flag for flagdagen
LEDER | 5. SEP 2023 • 05:30
LEDER
5. SEP 2023 • 05:30

Bornholms Veteran Forum har fat i noget helt rigtig med familiearrangement på Forsvarsmuseet.

Søndag satte Bornholms Veteran Forum det lette skyts ind for at samle børn og voksne til at mindes Danmarks indsats med soldater, beredskab og politi ude i verden. Hoppeborg, borgmestertale og nerf-skydebane blev taget i brug for at samle familiegæster ved Galløkken.

Arrangementet er et super godt initiativ, som Tidende bakker fuldt op om. Vi har rigtig mange veteraner på Bornholm. Det er mennesker, som vores demokratisk valgte ledere har besluttet at sende ud til verdens brændpunkter for at hjælpe til med at udvikle verden til en - set med danske øjne - bedre en af slagsen.

Mange veteraner har oplevet grufulde ting, der giver dem ar på sjælen, mens de har arbejdet for Danmarks interesser i den store verden.

Mange af aktionerne er bestemt diskutable og har ikke opnået den effekt, som Danmark ønskede. Men de udsendte betalte for manges vedkomne en tårnhøj pris for at sikre Danmarks demokratiske interesser. Nogle mistede livet, mens rigtig mange heldigvis er kommet hjem, men ofte med psykiske mén som ptsd. Deres indsats bør vi hædre og være stolte af uanset, om missionerne er lykkedes. De fulgte vores politikeres og dermed vores bud på, hvad der skulle gøres.

Derfor kan vi på Bornholm være rigtig stolte af de 506 indbyggere af veteraner.

De har påtaget sig en opgave, som man kan være enig eller uenig i. Men det at udføre vores demokratis opgaver med livet som indsats er en heltedåd, vi alle bør ære.

Derfor håber vi, at den nye familieflagdag på Forsvarsmuseet bliver en tilbagevendende begivenhed, hvor vi kan samles om både de levende og døde i statens tjeneste og lære vores børn, at vi er stolte af vores ansatte i staten Danmark.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.