’Ulvehunden Thor spreder frygt i Gudhjem’. Historien har sat stor gang i debatten. Både om hvordan man skal forholde sig til, om en ejer kan styre sin store hund, og om et lokalt dagblad skal fortælle om de forhold, der spreder frygt i samfundet.
Loven siger, at hunde, der er til fare for andre mennesker, i sidste ende skal aflives. Ulvehunden Thor har angrebet andre mennesker og hunde, men om faren er så stor, at politiet vil have ham aflivet, er uafklaret. Det er synd for hunden, at den er en endt i den dårlige situation. Dyr skal have ordentlige forhold. Men menneskers sikkerhed vægter tungere end dyrs. Forestiller vi os, at en hund dræber et menneske, er sagen klar. Det vil vi ikke have. Men hvor går grænsen? Det skal politiet håndtere, og det er de netop nu i færd med.
Tidende dækker det samfund, vi lever i. Er der indbrud, fernisering eller hundeoverfald i større grad, så beskriver vi det, fordi vi dækker det, der betyder noget for vores samfund. Går samfundsdebatten om et emne, er det vores opgave at kvalificere den ved at få relevante kilder og fakta frem. Vi skal hæve kvaliteten af den fælles viden om det, der betyder noget for Bornholm. Er flere borgere utrygge ved Gudhjems gader, så er det relevant at belyse situationen så neutralt og objektivt som muligt. Er det sandt? Hvad er fakta? Hvordan ser sagens parter på sagen, og hvad har de af relevante synspunkter om sagen? Hvad kommer der til at ske fremadrettet?
I sagen om ulvehunden Thor har vi undersøgt situationen og løftet debatten fra kommentarer og delte fortællinger på facebook. Vi har søgt og fået aktindsigt i politiets arbejde med anmeldelser af hunden. Vi har interviewet ofre for hunden og fået dokumentation for, at de er blevet overfaldet. Vi har interviewet ejeren, der selv har valgt at medvirke i historien, og ladet ham give sit syn på både sagen og en foreslået løsning med mundkurv.