Debat: Tillykke med dit nye knæ. Her er din genoptrænings-dvd

Debat: Tillykke med dit nye knæ. Her er din genoptrænings-dvd
Arkivfoto
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 18. OKT 2021 • 16:05
Af:
Tommi Hedeman Falk
 Munkegade 8
Nexø
kandidat nummer 16 for Socialdemokratiet til KV21
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
18. OKT 2021 • 16:05

Kan det virkelig være rigtigt, at medborgere, der har knoklet kroppen itu, får at vide, at de selv må klare ærterne?


Det er alligevel utroligt, hvad vores dygtige læger kan!

Årevis af daglige smerter kan på få timer blive fjernet, når lægerne på hospitalet laver en ny hofte eller et nyt knæ på vores ofte ældre medborgere.

Dagen efter eller samme dag er man så oppe at gå igen. Det er godt nok imponerende!

Efter udskrivelsen fra hospitalet tager kommunens genoptræningscentre over og sikrer, at medborgeren kommer hurtigt igennem helingsprocessen og lærer at bruge den tidligere værkende krop rigtigt igen. Hvor man før måske har kompenseret ved at vride i kroppen, skal man nu bruge musklerne, som det er meningen fra naturens side, så den nyvundne smertefrihed kan nydes fuldt ud.

Eller det er da i hvert fald nogenlunde det, der står på regionskommunens hjemmeside.

For sådan gør man ikke lige for tiden.

Lige nu får en tredjedel af de nyopererede tilbudt genoptræning i menneskehænder, en tredjedel får tilbudt en dvd med øvelser og en tredejdel får et koldt nej til genoptræning.

Kan det virkelig være rigtigt, at medborgere, der har knoklet kroppen itu, får at vide, at de selv må klare ærterne ved enten at glo på en dvd eller ved selv at betale for den fysioterapi, der ofte er nødvendig for at lære at beherske den nye krop?

Hvad gør vi med de medborgere, der ikke lykkes med at klare det selv? Dem, der laver det forkerte og potentielt skadelige vrid i genoptræningen, de selv står for. Sender vi dem ind til en ny dyr operation, når de har gået med daglige smerter i nogle år på grund af den manglende genoptræning, eller må de igennem et langt genoptræningsforløb, der skal rette op på skaderne, der kunne være undgået?

Tænk sig, at man i regionskommunen på denne måde afsøger nye måder at spare på driften, når vores dygtige læger gør alt for at give medborgerne et smertefrit og mobilt liv.

Det er tid til nytænkning.

Stem personligt på en kandidat, der ikke sidder i kommunalbestyrelsen, og husk at de, der ikke er enige i den førte politik, ender nederst på listen.