Debat: Something is rotten

SYNSPUNKT | ABONNENT | 27. JAN 2022 • 10:30
Af:
Mikael Harild
Vigebakke 7
Svaneke
SYNSPUNKT | ABONNENT
27. JAN 2022 • 10:30

Den ulovlige opkrævning har stået på i mere end fire år, og hvordan det har kunnet ske, står fortsat hen i det uvisse.


”Something is rotten in the state of Denmark”, skriver William Shakespeare i skuespillet Hamlet, men med sagen om de ulovlige opkrævninger for handicapkørsel, kan dette omskrives til, at der er something rotten i Bornholms Regionskommune.

Den ulovlige opkrævning har stået på i mere end fire år, og hvordan det har kunnet ske, står fortsat hen i det uvisse. Tilsvarende er det nu kommet frem, at den ansvarlige ledelse i trekvart år har kendt til de ulovlige forhold, og helt uforståeligt har de intet foretaget sig for at stoppe opkrævningen. Bevares, ledelsen forsøger i en redegørelse at forklare sin passivitet med, at man har haft travlt, en forklaring den nyvalgte formand for social- og sundhedsudvalget, René Danielsson, tilsyneladende har affundet sig med. Gad vist om han også bare har et skuldertræk til overs for en borger, der uberettiget har fået ydelser fra kommunen?

Det er dybt uprofessionelt, at en forvaltning ikke kender til retstilstanden på sit eget fagområde, og at man ikke reagerer, når man opdager, at man administrerer i strid med denne.

Sagen får imidlertid en ny dimension, efter det er kommet frem, at også den daværende socialudvalgsformand og nuværende næstformand i udvalget Bjarne Hartung Kirkegaard har kendt til det ulovlige forhold i et halvt år, uden han har forholdt sig til det. Ja, den tidligere udvalgsformand mener sågar ikke, at det var noget, som han overhovedet burde involveres i.

Dette er en komplet uansvarlig holdning hos den politisk ansvarlige formand, der netop er blevet valgt til at tage vare på de svageste grupper på her på øen.

Something is really rotten...